söndag 2 augusti 2009

Gotland - loppisar

Lite märkligt är det allt, att man alltid tror att man ska göra det ultimata loppisfyndet när man är på Gotland... Ön som kryllar av turister sommartid, många på jakt efter just det ultimata loppisfyndet... På loppisarna möter man sökarna, alla med irrig blick efter just den där grejen. VAD det är för grej vet man aldrig i förväg, men man är helt säker när den står där framför en!

Konstigt egentligen att man gör de där fynden ändå. Liksom hur mycket bra grejer finns det att plocka fram ur förråden och sälja? Här hemma försöker jag alltid vara på plats när de stora loppmarknaderna precis öppnar, för jag vet att mycket av det bra går på en gång. På Gotland kan man komma till en loppis lite när som och där tycks alltid vänta något bra.

Jag har ju skrivit om jakten efter skogshuggarstövlarna flera gånger tidigare. Här och här. På Gotland hittade jag nu de ULTIMATA skogshuggarstövlarna! Helt unikt snygga! Inte i storlek 38, som jag tidigare hoppats, utan kanske några nummer för stora för mina fötter. Men det syns nog inte... Och med sockor i kan det ju funka? De andra bruna stövlarna påminner om de svarta slyniga damstövlarna som jag hittade i vintras, men de här är av fint finskt märke och mycket fina, tycker jag. Att de kostade fem kronor gjorde ju inte känslan av fynd sämre heller!

Övriga fynd blev bl a en tjock oanvänd yllekofta, helt perfekt i storleken, en blåvit klänning, diverse porslin och ett par finfina små barnstövlar att lägga på lager. Nu längtar jag lite efter en kall vinter där raggsockor är ett måste i stövlarna!

1 kommentar:

Annika sa...

Otroliga fynd! Så kul det är att läsa om dina loppisraider. Jag älskar att gå på loppis, inte alltid jag gör fina fynd, men emellanåt händer det! Boendet på Gotland verkar trevligt, det också. /Annika