onsdag 5 augusti 2009

Gotland - Kapellet i Tofta

Jag har ju redan berättat om vårt boende i pastorsbostaden i det gamla Baptistkapellet på Gotland. Huset rymmer dock så mycket mer än bara en pastorsbostad!

Mona, som äger huset, driver kafé och galleri på nedervåningen. När hon har öppet kommer hon om morgnarna och bakar stora, fina bullar som smakar mycket bra. Hon bakar allt annat själv också, finfina baguetter och små skorpor. I rummet där man beställer, har Mona tapetserat med en smårutig tapet i lortljusblått och brunt. Till den en bård från Lim och handtryck. Pärlspontväggarna är målade i en av mina favoritkulörer, just lortljusblått.

Disken är vadderad och ger hela rummet sin karaktär. Överallt finns Monas skira keramik, för det mesta gjuten i porslinslera. Här och där hänger hennes tavlor också. Vid regn, eller varför inte också annars, kan man njuta av sitt fika i den stora salen där gamla hårt stoppade madrasser är utlagda på golvet. Lamporna i taket är från 1960-talet, uppe på vinden finns de tidigare stora klotlamporna bevarade. Men oftast kanske man sitter ute i trädgården när man fikar. Kanske helst i den fina gröna gungstolen som står där.

Nu ska Mona sälja kapellet för att helt koncentrera sig på sin konst. För 750 000 kronor blir det ditt.


Jag köper en Trisslott varje dag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulrika!
Din nya vinjettbild är så fin. Och jag vill ha all keramik som du dukat med. Vi köpte ett fint fat i Hablingbo och ja, hm, dina är ändå mycket vackrare.
Och vad fint du skriver om kapellet. Tack!!!
Ta hand om dig och keramiken också.
Stor kram - Mona

Ulrika sa...

Tack så mycket snälla Mona och lycka till själv med allt!
Kram!

marie-louise sa...

Jag trivs också väldigt bra i de där gamla missionshusen. Beror väl på att min Mormor bodde i och skötte om ett när jag var barn. Det är en alldeles speciell doft, trägolven som knarrar när man går och så alla höga skåp för porslinet.
Mmm, fast det stället som vi nu äntligen har skaffat är mer en vanlig stuga, ingen super speciell atmosfär men praktiskt (och det blir nog fint med tiden)

Jag håller tummarna för en vinstlott!!!!!!!!!!!!!

Tobias sa...

Vi köper det tillsammans?