fredag 31 juli 2009

Gotland - boendet
Semestern på Gotland är slut. Vi har tillbringat tio dagar i Monas fina lägenhet. Lägenheten som byggdes till på det ursprungliga kapellet på 1930-talet, för att inhysa pastorn i Baptistförsamlingen. Inte mycket har hänt sedan dess, det mesta är sig likt sånär som på viss sentida färgsättning. Inne på vinden som finns över den stora församlingssalen, finns gamla tvätthoar i zinkplåt. Det var nog pastorns tvättrum innan toaletten byggdes på 1990-talet, då Svenska kyrkan tagit över stället.

Det är inte alls svårt att känna sig hemma i den här fina lilla lägenheten som är möblerad med gamla ting och med skåp fyllda av tidsenligt porslin.

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej
Hittade till dej via en annan blogg som ju är ganska vanligt. Jag blev så förtjust i dina bilder på gamla slitna detaljer längre ner på sidan och du gör fin keramik.
Ha en skön helg.
Kramis Birgitta

Unknown sa...

Åh vilket fint semesterboende!

mette sa...

Hej Ulli... hvor ville jeg dog også gerne have været der...så skulle vi have haft kaffe på gule huset. Ja det et mærkeligt med de loppemarkeder der...der må være en eller anden form for loppismagi...Ha en rigtig god dag