tisdag 3 januari 2012

Mysbrallans dagar
Nytt år. 2012! En vecka kvar av julledigheten! Vi gör inte mycket här hemma. Jag svassar mest runt i mysbyxor och undrar hur jag någonsin ska kunna ha något annat på mig. Mitt på dagen går jag på en långpromenad med Majlis. Vi går i skogen, det går ju fortfarande bra eftersom det inte finns en enda snögnutta än. Majlis julklappspulka fungerar mest som en bebisfåtölj här hemma...

Vi åker runt och fikar lite, eller så fikar vi här hemma. Vi kikar på några vissna tulpaner och jag försöker låta bli att äta socker. Det går sådär.

Och ni? Hur har ni det?

9 kommentarer:

sophie sa...

hvor er det en utroligt fin blog du har. det var bare det, jeg ville sige. hej!

Kerstin sa...

Försöka äta socker? Det gör jag med men det är verkligen jättesvårt. Jag tror man måste avgifta sig först.

Ulrika sa...

Avgifta. Det tror jag med. Det tar typ 3-4 veckor, säger de som vet. Det låter långt, tycker jag.

annas alster sa...

God fortsättning! Jag har sockerstopp med en kompis januari ut. Ikväll blev jag så trött på den stelnade chokladsåsen i kylen (sen nyår) så jag slevade i mig lite. Nu känns det mycket bättre (den har skrattat åt mig hela veckan) och jag är helladdad. Mitt bästa knep är att inte ha massa kakor och dylikt hemma (eller åtminstone förpassa dem till frysen i källaren). Och att slå sig ihop med den kompis :) Lycka till!

keramikern på kullen sa...

Japp håller med, lycka till, naturligtvis är det inte nyttigt med socker, det är ju aldrig nyttigt med något du blir beroende av, och skulle det uppfunnits nu hade det fått gift-markering på sig. men meeen jag tror ändå på att man kan äta det mesta bara man gör det med måtta, det är väl det som är det trixiga! Du undrar hur vi fördriver tiden nu så här i mellandagarna, lite slappt är det allt, men här är det barmark och pluss 5 gr, så jag har ägnat två dagar att rensa i rabbatrena och trädgårdslanden, det känns som om jag får bonustid, i höstas var det så mycket jobb och keramik så landena helt glömdes bort, och nu!!!?? Yes! Härlig start på det nya året!

Julia sa...

Fina bilder! Den där blåprickiga klänningen som du tyckte var fin.. Jumperfabriken säljer nog den till halva priset på deras rea som börjar i morgon 5 Jan kl. 10. www.jumperfabriken. se eller kanske det är com. Du får kolla!

Ulrika sa...

Julia! Åh! Tack för tipset! Jag var helt säker på att det var en gammal vintageklänning!

metamorphosis sa...

Oh, imponerad av att du orkar ta itu med sockret! Det är verkligen inte helt lätt!

Här är det myskläder alt. underställ som gäller (eller pyjamas om lillebror får bestämma)och oj så skönt det är! Bävar lite inför när vardagen kommer tillbaka igen och hoppas på att en massa ork plötsligt återkommit! ;)

Maud sa...

Har ocså sockerstopp! Jag och Arne går och är stränga sockerpoliser på varann. I morgon första utmaningen - ett födelsedagskalas i släkten... Så ska vi dinera med vänner och planera vår Florida-resa med dem som vi gör i februari. Stränderna där får vara stora moroten till att hålla sig från socker och röra sig mer. :-)