lördag 31 december 2011

Hej då 2011!

... eller kanske att det blir det längsta inlägget ever...

Ok! 2011 är snart till ända. Världens längsta och samtidigt kortaste år. Året då jag verkligen varit mycket för mig själv men ändå aldrig ensam. Vi tar och tittar tillbaka på året lite grann!Alldeles där i början, Majlis var ju så pytteliten! Och det var så väldigt mycket vinter, hon fick ligga bland fårskinn och ullplädar när vi var ute och gick. Min kropp kajkade helt samman där under början av året, först den där förbaskade handleden som jag till slut opererade, sen följde en visdomstand som efter många om och men till sist drogs ut. Och sen... nageltrånget från helvetet, som till sist också opererades. Det tog ett tag innan jag kände mig hel igen.Vi flyttade! Roligt men samtidigt väldigt jobbigt! Jag rekommenderar ingen att flytta med ett litet barn, ännu mindre att efter det även renovera... Hu! Vilken röra vi bodde i ett tag! Ser mig omkring här hemma och känner mig så ofantligt glad att nästan allt är i ordning nu och att vi har fått så fint här hemma!


Min handled läkte till sist och jag kunde äntligen börja dreja igen! Med Majlis blir upplägget ett annat än tidigare och jag har bara jobbat kortare stunder i min verkstad. Bara några timmar åt gången, till skillnad mot hela dagar tidigare. Men jag har fått en hel del gjort ändå! I somras sålde jag som vanligt hos Ingårdas Åsa i Södermanland. Min keramik hittar ni också i Länsmuseet Gävleborgs butik och på Konstra i Gamla Gefle.Under året har jag promenerat. Och promenerat... Låt oss säga så här, jag trodde inte att Majlis kunde sova utan att jag drog henne i en vagn... När jag tänker på det nu, lite så här i efterhand, låter det ju helt sjukt, klart hon måste ha kunnat sova även inne! Om jag bara gett henne... och mig, en chans... Men så tänkte jag inte då och promenerade alltså i genomsnitt ca 3-4 timmar om dagen... Frisk luft fick vi ju. Och ett tag var jag riktigt smal...
Och som vi har fikat, jag och Majlis, men mest jag förstås. På Sparven. Där har vi suttit, ibland låg hon utanför och sov. Jag åt en macka med hoummos och halloumi, till det drack jag en latte och så rundade jag av det hela med en kokostosca. Varje gång. Synd att ändra ett vinnande koncept liksom... Men nu har Sparven stängt. Kaféet är sålt och snart ska nya ägare öppna ett nytt kafé där. Kanske blir det bra. Jag är i alla fall glad att jag hann hänga på Sparven under min föräldrarledighet!Sen så blev det oktober och jag började jobba igen. Det tog inte alls bara några dagar "så kommer det att kännas som att du aldrig varit borta", som alla sa när jag oroade mig inför starten. Det tog typ 10 långa veckor innan jag kände mig riktigt hemma där på kontoret igen. Mycket av den där nojjan var ju för den där jäddra kursen som jag oroade mig för så himla mycket. Men jag klarade ju provet och är nu Certifierad som Sakkunnig enligt kulturvärden! Och så fick jag chansen att jobba med Anna och det har varit väldigt kul! Tillsammans gjorde vi några riktigt lyckade turnéer i Hälsingland. I jobbet bloggar jag en hel del HÄR!

Och nu, julen är avklarad. Majlis härjar loss med nya polare och hon lär sig nya grejer varje dag. Det är verkligen fint att få följa den här lilla människan och hennes utveckling! I mitten på januari börjar hon på dagis, vi har fått en plats på dagiset i vårt grannkvarter. Det känns ju himla smidigt!

2012... Jag kommer att göra några ryck med keramiken och så hoppas jag att jag börjar brodera snart. Lite mer borde jag sy också. Och när det blir vår ska jag börja springa... Hoppas ni vill hänga med in i det nya!

Gott nytt år till er alla fina läsare! Jag är verkligen glad att ni finns och läser!

Fotografiet på Majlis, mig och en hund är taget av Micke Dunker.

20 kommentarer:

metamorphosis sa...

Tänk vilket år va?!

Gott nytt år till dig med - är så glad att Du skriver, fotar och delar med dig av det som är ditt!

Matilda sa...

Har Sparven stängt? Och jag som alltid tänkt att jag ska gå dit någon dag och det fortfarande inte blivit av. Hoppas att det blir något lika bra men nya ägare...

Hittade förresten detta... Finns nog i Uppland nånstans...
http://josefinadrake.se/?p=562

ingrid sa...

Det var en trevlig vandring på ert 2011. Mycket hände, mycket var ganska jobbigt, men det blir bra till slut! Majlis är ju det allra bästa !! Gott Nytt år önskar Pappa och Mamma

Anna sa...

Gott nytt år, jag följer dig med glädje och är förälskad i din keramik. Du är grymt duktig, hoppas jag kommer kunna köpa lite av dig under kommande år!

Anonym sa...

Gott Nytt År! Tack för din trevliga blogg och vackra bilder!

Hälsar Helena OH i Utigårn

Kerstin sa...

Jag hänger med nästa år. Har just upptäckt att det finns mycket spännande att läsa i dina gamla inlägg. Gott Nytt År!

Terés sa...

Vilket år! Vilka bilder! Vi ses 2012.

Meta sa...

Ulrika, du skriver så intressant, personligt men inte för privat! Det blir för mig inspirerande att genom bild och text ta del av det som händer i din verkstad, i din lägenhet och på dina promenader. Hoppas du fortsätter blogga nästa år. Gott Nytt år önskar jag dig.

Annika sa...

Gott nytt år till dig och din familj! Alltid kul att komma hit och läsa dina inlägg!

Emelie sa...

Mysig blogg och vilka fina saker du tillverkar. Hoppas du börjar sälja i Skåne snart :)

Lena Andersson sa...

Har följt din logg länge.
Lena

Solveig Lövendahl sa...

Blir alltid glad av dina inlägg och ser fram emot att följa dig även detta år. Den sista bilden var ju helt underbart söt!

Ett riktigt fint 2012 önskar jag er! Kram!

Clara sa...

Gott nytt år! Tack för all inspiration du ger!

keramikern på kullen sa...

Stort Gott Nytt År till dig oxå, vill åter igen tacka för alla bra och läsvärda inlägg!!

Maud sa...

Jättefint Ulli! Tänk va kul för din dotter att läsa och se en vacker dag!

Tankesmulan sa...

Av alla fina bilder är ändå den sista, med Majlis och sprayburken den absolut bästa! Bra fångat!

För egen del är 2011 året då jag äntligen blev ägare av de vita relief-kopparna :) och lite till!

Gott 2012!

med nål och tråd sa...

Ja vilket år, med så mycket som hänt. Klart jag följer med på nästa år!

Tyg och otyg sa...

Jag hänger också kvar förstås! Du verkar ha haft ett ganska härligt år trots renoveringsstöket. Jag insåg nu när jag såg flera bilder efter varandra på dig hur mycket Majlis liknar dig, förresten. Gott nytt år!

Ulrika sa...

Kära ni, vad fint ni skriver och vad roligt att ni hänger med mig in i 2012! Tack!

Anna sa...

Ah, omnämnd i årskrönikan, vilken ära! Det har varit himla kul att jobba med dig också!
(Ps: Majslis är ju tidernas Mini-me, dvs råkopia av dig. Så GÖLLI!)