tisdag 17 januari 2012

Från kudde till väskaMinns ni den här? Den broderade kudden som började rämna. Tacksamt tog jag mot era tips om hur jag skulle gå tillväga med lagningen. Men broderiet gick sönder mer och mer och jag kände att hela kudde blev skörare och skörare. OM jag skulle ha lagat den så skulle kudden antagligen inte ha kunnat gå tillbaka till sitt gamla liv igen, dvs som soffkudde. Den skulle nog bara ha klarat av ett liv som prydnadskudde.

Kände inte för det.Så jag klippte helt sonika sönder den. Jo, jo, lite hemskt var det allt, det ska jag erkänna. En liten del av kudden har nu fått bli en liten väska till min iPhone. En riktig finväska, tycker jag! Några bitar av den broderade kudden återstår, vi får se om de också får ett nytt liv framöver.

10 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Åh herregud vad snyggt! Det var nog ett klokt beslut att klippa i den, det är ju mycket roligare om den får komma till användning än att bara ha den som prydnad. (Verkar lite opraktiskt med en prydnadskudde förresten, var lägger man den så att ingen råkar sätta sig på den liksom?)
Visst var det lite kul att båda dockorna hette Ulrika, förresten. :) Mina föräldrar döpte nog min docka, för då var jag ju såpass liten, men när det gäller min brors docka tror jag allt att den beskäftiga storasystern mycket väl kan ha haft ett ord med i laget. :)

marie-louise sa...

Du kan du Ulrika:)

keramikern på kullen sa...

Klokt beslut och ett skitsnyggt fodral, nu får kudden ett andra liv, värmer i själen med sådant tänk!!!

med nål och tråd sa...

Ja helt klart rätt beslut, det blev ju ursnyggt! Jag tycker man ska våga klippa i broderier och tyger oftare, tänk så mycket häftiga alster som bara ligger och samlar damm när de kan fungera som mobilfodral

Anna Lärka sa...

Åh vilken fin idé, nu vill jag genast leta rätt på en egen kudde på loppis att sy om :)

Tankesmulan sa...

Väskan blev väldigt vacker! Tänker att resten av broderiet skulle vara fint att använda i ett lapptäcke t ex, eller som detaljer på en väska som passar väskan kanske.

:)

Jessica sa...

Bra att du vågade sätta saxen i broderiet, fodralet är ju helt fantastiskt!

Meta sa...

åh det där skulle jag vilja klämma på, det ser alldeles ljuvligt ut. Visst är det roligt att gör något nytt av gammalt. Tänk skillnaden brodera något och sedan sätta ihop en praktisk sak. Det blir inte samma stuns i en från grunden redan uttänkt sak. Nu blev det slöjd av det! Finfiffigt.

Medea sa...

Men hjälp vad fint!! MYCKET snyggare än de fodral som finns att brodera till iPhone.

Bellefleurdelis sa...

nice idea