torsdag 4 augusti 2011

En gammal favorit är pånyttfödd!


Året är 1996. Jag jobbade på Etelhems krukmakeri. Där jobbade också Camilla. Som hade en mycket snygg svart linneklänning. Innan vi skildes åt efter sommaren fick jag rita av klänningen och så kunde jag sy mig en egen. Av ett tyg som tidigare var ett överkast och som jag köpte på en stor loppis på Gotland. Minns att de hade köpt in en nedlagd tygaffär. Minns också att jag köpte en massa knappar. Men vad mer fanns det där egentligen? Det har jag glömt. Och nu vill jag helst inte veta vad jag missade heller...

Hur som, den här klänningen har använts flitigt genom åren och jag har sytt minst tre andra i samma modell. De andra sålde jag en gång då jag hade loppis, men den här ursprungsklänningen kan jag bara inte skiljas från. Tyvärr är den för liten nu så jag beslöt mig för att sy en ny!


Det prickiga tyget var ju egentligen tänkt till en sån där omlottklänning där omlottet är bak i ryggen. Men knappt hade jag gjort det inlägget så hängde en sån klänning på Åhléns. Jättefin såklart och jag köpte den, men efter det kändes det ju inte riktigt lika kul att sy en sån.Eftersom jag aldrig haft ett riktigt mönster så blir den väl kanske inte helt ultimat, men den här är absolut den bästa jag sytt hittills! Köpte ett mönsterpapper som liknar fliselin och som man alltså kan sy i. Så jag kunde sy upp en provmodell i det materialet och sen kunde jag justera modellen innan jag klippte i det prickiga tyget. Det har tagit många kvällar, för jag tänkte att jag inte skulle göra några fel orsakade av trötthet. Men nu är den alltså här! 

Så här såg jag ut igår när jag för första gången i sommar gick ut i sommarkvällen för att träffa en kompis! Sånt man kan göra lätt som en plätt när man slutat amma! Och det blev en bra kväll!

12 kommentarer:

ingrid sa...

Klänningen blev verkligen jättefin!
tycker mamman

Svala sa...

Men så fin den blev! Bekväm ser den ut att vara också =o)

Anonym sa...

Men söta du, den är ju skitsnygg!!! Och den ser ut att passa super, skulle du inte kunna sälja mönstret, jag blir ursugen på att försöka mig på och sy en!! Verkligen jätte fiiiin
Tack igen Marika

Martha sa...

Vilken snygg klänning och fiffig knytning!

Anna sa...

Hej vilken snygg klänning, smickrande för kroppen. Skulle absolut vilja sy en sådan!

Emmas dagar sa...

Klänningen är fantastiskt fin och snitsig!

mika sa...

åh! jag dör lite! det är ju den perfekta klänningen! en sån skulle jag vilja ha!

metamorphosis sa...

Vilken snitsig skärning på den klänningen! Mycket elegant lösning på omlottlösningen!

Anonym sa...

Fy fabian så snygg!

frida sa...

Underbar! Själv hittade jag nog klänningen på Åhlens du nämnde, slog till och köpte två, så kan jag färga den ena!

malin sa...

jättefin klänning! det är tidsödande att vara noggrann men det blir oftast fint resultat. nu vill jag också sy en prickig klänning. det går nog inte att få för många prickiga klänningar.

Nusse sa...

Vilken rolig konstruktion! Det händer något i en när man ser en för ögat ny lösning!