torsdag 9 juni 2011

Gamla prickar mot nya höjder

Den här klänningen hittade jag på en vind för några år sedan. En omlottklänning där själva omlottet är i bak istället för i fram som det brukar vara. Den är tyvärr full av färgfläckar som jag har kämpat för att få bort. Det går inte. Hittade den i en kartong nu efter flytten. Jag trodde nog att jag hade slängt bort den.
Vilken tur att den fanns kvar, för nu tänker jag försöka sy en ny klänning med den här som förlaga! Ett nytt blått tyg med vita prickar är inhandlat. Dock gillar jag inte avslutningen i fram. Tror att jag ska göra smalare axelband och en rundare ringning. Vad tror ni om det? Några andra idéer?

9 kommentarer:

Kerstin sa...

Det tror jag blir jättebra. Kanske att du ska göra den lite kortare också. Knälångt är alltid snyggt. Det lyfter klänningen och du kan också ha den till byxor.Bara en idé...

Tyg och otyg sa...

Vilken tur att du inte hade slängt den, en slitklänning kan ju vara bra att ha!
Tror det blir toppen att göra som du föreslår; lite smalare axlar och rundare ringning. Ser fram emot att se resultatet!

Jessica sa...

Himmel vilken fin! Den skulle jag gärna vilja ha mönstret till. Tror att det blir jättebra med lite rundare hals, fast jag tycker det var fint med breda axelband. Fickan är perfekt, den tycker jag att du ska "göra om" precis som den är.

fröken c sa...

Tack så mycket för din peppande kommentar om mina första stapplande drejade alster, det värmer när det kommer från en keramiker som jag beundrar :).

Det är häftigt att man på så lite tid kan komma en bra bit på väg i en teknik -och helt enkelt förälska sig i den.

Jag gillar verkligen omlottklänningens modell med omlott bak -och rund ringning och smala band låter som en snygg förbättring!

Annika sa...

Gör den kortare. Framtill är den OK men kan göras lite mer "vågad". Ryggen är väldigt snygg, tycker jag.

Nusse sa...

Kanon! Skulle också bli fin med en fyrkantig ringning. Och en aning kortare?

Ulrika sa...

Kortare - absolut! Den nuvarande längden gör ju att jag ser ut att ha hamrats ner i klänningen, den liksom käkar upp hela mig. Absolut även vågigare. Nu måste jag ju snart skrida till verket!

Tyg och otyg sa...

Jag skulle också gärna vilja ha mönster till en sådan, men jag förstår att det kan bli svårt eftersom det bara finns en klänning och inte ett mönster. :)

malin sa...

så skumt. jag har en exakt likadan klänning som jag inhandlade på myrorna, med enda skillnaden att den har två fickor fram. min är också sliten men jag använder den ändå. lycka till med sömnaden!