torsdag 18 augusti 2011

Om en sensommarfestlighet i ett fint hus med en fin trädgård, del 1Jag och alla mina kollegor var hembjudna till Elsa och hennes familj häromkvällen. Efter snart ett år hemma från jobbet är det så roligt att få göra sig fin och ge sig av hemifrån för att träffa en massa vänner! Håret sattes upp och dekorerades med tygblommor och jag hade min nya vita klänning från Åhléns, som jag berättade om här.


Jag tog cykeln och cyklade genom stan. Kvällen var solig och luften luktade fortfarande sommar. Men hösten lurar definitivt om knuten...


I Elsas hus är varje rum tapetserat med mönstrade original- eller tidstypiska tapeter. Det ger en särskild karaktär som man inte stöter på så ofta nu för tiden. Varje rum får sin alldeles egen prägel, tack vare tapeterna. Just den här tapeten är en originaltapet från 1950-talet, inköpt från Tapetorama. (Dock slut nu.) Innan den införskaffades av den här familjen, hade jag köpt en rulle. Den har jag tapetserat på en liten kulissvägg som jag använt som bakgrund vid fotografering av min keramik till hemsidan.


Här skulle jag såklart vilja göra ett riktigt Hemma-hos-blogginlägg, men ni får helt enkelt nöja er med de här bilderna... Med en extremt superduktig och händig man, har de förvandlat det här huset till ett riktigt drömboende, tycker jag. Skulle kunna flytta in här direkt om jag fick!


Så himla hemtrevligt och fint kök! Där satt vi dock inte under festligheten, men jag och alla andra var ju inne och snokade lite... Och vi fick oss även en riktig guidad rundvisning i huset. 

Det otroligt trevliga vardagsrummet med platsbyggda bokhyllor från golv till tak. Såklart är det mannen i familjen som gjort dem, liksom det mesta av rusten. Utanför bilden, men precis till höger, finns en öppen spis.

Nu var vi ju egentligen inte alls inne under festligheten, utan ute i trädgården. Jag återkommer till trädgården i kommande inlägg.

Om ni vill veta mer om det här huset och om familjens resonemang kring vilken prägel de ville ge det, kan ni läsa Elsas egna inlägg om restaureringen. Del 1 handlar om själva tänket kring huset. Del 2 om köket. Del 3 om badrum och toaletter. Del 4 om rekonstruktionen av verandan och del 5 om ett kök som blev ett sovrum.

5 kommentarer:

menvisst sa...

Gud vilket fint hus! Och vad fin du är. Vilken håruppsättning! Dessutom tror jag du har en likadan klänning på dig som jag gifte mig i :-)

marie-louise sa...

Åhh, Ulrika, tapetorama, jag visste inte att det fanns ett sånt ställe! Nu har jag kollat och det var mycket som jag vill ha. Tack för tipset:) Och visst är det lite höst i luften...lite, men det känns...

Clara sa...

Allt är så fint! Huset, tapeterna, du... fint! Och din rottingväska är så fin, en sån håller jag alltid utkik efter på loppisar men har ännu inte hittat någon.

Ulrika sa...

Marie-Louise: Jomenvisst! Så finns även Interior1900 www.interior1900.com och Lim & Handtryck www.limohandtryck.se

Fru Åberg i Lågbo sa...

Vansinnigt inspirerande hus!
Och om inte Marie-Louise har upptäckt Handtrycka Tapeter - gört nu! Där finns också både nytryck och originalrullar. www.handtrycktatapeter.se