söndag 14 augusti 2011

Soppa och te till Pia


Pia brukar ofta fika och äta lunch på Épi, stadens surdegsbageri med kafé. Där får dricka te ur mina tekoppar och äta soppa ur mina skålar. Det gillar hon så mycket att hon beställde soppskålar och en tekanna av mig.
Fyra babyblå skålar och fyra olivgröna. Olivgrön tekanna till det. Jag tycker mycket om just den här färgkombinationen. Gillar det lena blå till det dova gröna. Vi får se om jag kan fortsätta med dessa kulörer nu när jag är framme vid ett lerbyte. Och glasyrbyte. Ny lera och ny glasyr är beställt och kommer i veckan. Känns mycket nervöst. Jobbigt att byta material efter att ha jobbat med samma i 16 år. Alla som jobbar med hantverk och har gått från något säkert till något nytt, oprövat, vet nog hur det känns. Ni ska få veta hur det går.

3 kommentarer:

Kerstin sa...

Håller helt med. Det är inte roligt att tvingas byta material, vare sig det är lera eller garn. Jag önskar dig verkligen lycka till med nya leran.

Lina OJ sa...

Tack för tipset om köksbilderna. Vilka fantastiska kök!!Efter att ha kikat igenom dom allihop så tror jag att vi har ett orginalskåp från husets ursprungliga kök utei ett av uthusen. Synd att det stått ute där i ca 60 år annars hade vi kunnat avnända det. / lina.oj

www.finelittleday.com sa...

Underbar tekanna Ulrika! Nu har jag kikat igenom massor av missade inlägg här hos dig. Så himla lyxigt att få kika in, som att äta ur en godispåse.