onsdag 21 januari 2009

Grindstugan


Det här är grindstugan vid Forsbacka Wärdshus. Det här lilla, lilla huset är uppfört under slutet av 1700-talet och den markerade infarten till bruket. Det fanns en liknande stuga på andra sidan bruket, men den är borta sedan många år. I den här stugan bodde en kvinna ända in på 1960-talet! En yta på cirka 10 kvm. Ja, varför behöver man ha det så mycket större än så egentligen?

Idag har jag besökt Forsbacka och stugan. Här ska jag ställa ut min keramik under Gästrik Konst som går av stapeln under påskhelgen. Invändigt är alla ytor putsade och ganska råa. Jag tror att keramiken kommer att synas bra där inne. De djupa fönsternischerna är som gjorda för mina blomkrukor. Nu kommer snart februarisolen och då kan jag börja driva upp små pelargonskott att plantera i krukorna. Jag tänker mig att min lilla utställning även ska kunna sprida sig ut, utanför stugan. Nedanför den lilla stentrappan och utmed de varmgult putsade väggarna. Jag tänker att det kommer att vara vår i påsk och jag tänker att det kommer att bli fint och jag tänker att det kommer att bli kul. Och sinnligt.

5 kommentarer:

Elin sa...

Oh vilket gulligt litet hus! Måste ta mig ut för att se din vackra keramik och en sådan mysig miljö.

Mvh Elin

Anonym sa...

Ulrika, det kommer att bli så fint med din keramik i det vackra lilla huset. Och tack för att du delar med dig av bilder från tillverkningen. Jag har mycket att lära av dig.

Hälsning från Mona

Anonym sa...

Vilken utmärkt inramning för din keramik! Betyder detta att du ska stå där = ingen rundtur för oss?

Ulrika sa...

Ja, Terés, det betyder att jag kommer att stå där. I dagarna fyra. Men du får ju komma dit såklart!

Anonym sa...

Jag pratade med Catti och vi kommer och tittar, när så dags!