lördag 2 juli 2011

Senaste nytt från renoveringen
Renoveringen går sakta framåt. Det senaste större jobbet som gjorts är att golven i sovrummet, serveringsgången, köket och Majlis framtida rum, har slipats. Naturligtvis är det pappa Dick som gjort jobbet. Vår egen fastighetsskötare!

Golven i köket och serveringsgången täcktes innan slipningen av plastmattor, vilka nu är ett minne blott! Tanken är att vi ska måla golven vad tiden lider. Och faktiskt, här har jag tänkt mig en lösning enligt devisen man ska leva som man lär. (Annars har vi kört en hel del quick- and dirtylösningar här hemma, men psssssss, säg inget till mina kollegor byggnadsantikvarierna...) Att leva som man lär - således ska golven målas med linoljefärg, har jag tänkt. Men nu börjar jag tveka vad gäller kulör. Tänkte mig först ljusa golv, typ ljusgrå, men nu vet jag plötsligt inte riktigt. Har ni någon tanke om detta?

/Rådvill, föräldrarledig byggnadsantikvare

5 kommentarer:

Teres sa...

Ljusgrått låter väldigt snyggt tycker jag. En nackdel med väldigt ljusa golv är väl att precis varenda smul syns m y c k e t väl. Men om man kan hacka i sig det, alternativt anställer en golvsopare så röstar jag för det. Innan jag ens har sett nya våningen. För grönt i samma kulör ( ungefär) som bladen på fintapeten, det är inte aktuellt? Eller?

Ulrika sa...

Faktum är att vi tänkte på en ljus grön, typ lindblomsgrön, kulör i Majlis rum först, men så vill vi att alla trägolv ska ha samma kulör och den kulören funkar inte så jättebra i de andra rummen... Eftersom jag har en förkärlek till dammsugning, kanske ljust grå golv funkar...

Clara sa...

Ljusgrått låter väldigt fint tycker jag, jag älskar ljusgrått som har en liten dragning åt blått.

Det vore jätteroligt att läsa mer om hur du som byggnadsantikvarie tänker när ni renoverar!

"Kollegorna" sa...

Vi lovar att inte skvallra till de som är mer rabiata byggnadsantikvarier än vad vi är : )

Ulrika sa...

Clara: ja, det kan jag kanske berätta om! Bra ide!