onsdag 29 juni 2011

En helt egen dag

I förmiddags kom mamma och hämtade Majlis och jag hade sex timmar för mig själv! Jag vet, det låter kanske lite dumt att man kan längta efter att vara ensam när man har väntat i flera år på att få barn, men jag har verkligen saknat att ha en hel dag för mig själv. I mer än åtta månader har det ju varit jag och Majlis vareviga dag. Hela dagarna, ända till Johan kommer hem från jobbet. Idag fick jag i alla fall äntligen en egen dag och jag låg inte på latsidan, kan jag lova!

Jag bakade och jag sydde och jag fikade och jag fixade. Och kolla! Igår hittade jag äntligen en lampskärm till den gamla lampfoten som legat och skräpat i en låda i flera, flera år. Idag fick lampskärmen en ny dress tack vare ett gammalt, solblekt och mycket, mycket slitet tyg med mönster av Stig Lindberg. Fick det av mamma. Gillar att kulörerna passar så fint ihop med vår keramik som står invid!

En bra dag! Gilla!

11 kommentarer:

Clara sa...

Jag tycker det låter helt normalt att längta efter att vara ensam! Jag vill verkligen ha barn, men just att aldrig få vara ensam (speciellt i kombination med sömnbrist) tycker jag verkar vara en av de jobbigaste grejerna. Man slutar ju inte ha sina egna behov bara för att man är mamma!

Kerstin sa...

Lampan blev jättefräck med den foten och den skärmen.Snyggt ihop med keramiken.

Teres sa...

Vi gillar hela konceptet, så det så! Och räknar dagarna.....

Anna sa...

Fin lampskärm, härligt med en egen dag!

med nål och tråd sa...

Vilken sjukt härlig dag du haft. Det är en så go känsla när man får in ett sånt flyt.

TokTova sa...

Man blir sjukt effektiv när man äntligen får den där egentiden. :-) Och man blir en bättre förälder om man får lite andrum då och då. Man får chansen att göra sådant som man inte hinner med annars och sådant som man tycker är roligt. Åtminstone jag tycker att det tar på krafterna att ständigt bli avbruten och att då få ett tidssjok utan avbrott är helt fantastiskt!

ingrid sa...

Snygg lampskärm! Goda Bullar!
Fin Gardin! Det blev en bra dag för dig när Majlis fick andras lantluft!

fale artut sa...

Det är faktiskt normalt att känna lite behov av andningshål och egen tid. Väl utnyttjad o jag gissar att batterierna blev laddade också. Ha en skön sommar!

Tyg och otyg sa...

Hm, försökte kommentera igår, men det funkade visst inte.
Det verkar som att alla föräldrar blir väldigt bra på att utnyttja de där ensamstunderna maximalt och får hur mycket som helst gjort, och det tycks gälla även dig! Extra beundransvärt med tanke på hur varmt det var igår. :)
Och jag tycker inte heller det är konstigt att känna behov av egen tid som förälder. Snarare tvärtom, när man ägnar en stor del av sina dagar åt att tillgodose någon annans behov; då om någonsin måste den där egna tiden kännas guld värd!

Gila sa...

underbara krukor. Fina foton.

ave sa...

JA, vad snygg lampskärmen blev, helt perfekt!