måndag 2 maj 2011

Nu har vi flyttat!


Nu har vi flyttat! Idag lämnade jag nyckeln till min gamla lägenhet till den torra killen, som inte alls är torr längre utan jättetrevlig! Det hela kändes mycket bra!

Den nya lägenheten är fylld av kartonger och möbler, men vi har inte flyttat in ännu eftersom några tak och väggar ska målas och ytterligare någon vägg ska tapetseras. Nu bor vi hos mina föräldrar men till helgen flyttar vi nog in till kaoset.

Små, små spår av den tidigare ägaren Bertil finns såklart kvar i lägenheten. Som en liten prick på vävtapeten i hallen satt den där, nålen med en liten nyckelpiga. Undrar om det var Bertils fru som brukade ha den på kappkragen? Och en annan, mer mystisk detalj; en fin strömbrytare av backelit, inuti ett av skåpen i serveringsgången. Back in the days, hade de alltså belysning i ett av skåpen? Sladden är avklippt, men strömbrytaren fick alltså sitta kvar. Det klickar så där mysigt när man fäller upp och ner den gamla vippknappen. Säkert finns många fler dolda små detaljer att upptäcka i lägenheten. Jag återkommer om det!

5 kommentarer:

metamorphosis sa...

Så spännande med ett nytt hem att upptäcka och leva in sig i - och lite skönt också att den torre killen inte var så torr trots allt!

Ulrika sa...

Ja! Jag känner mig så himla glad att min gamla lägenhet får en trevlig ägare!

Tankesmulan sa...

Åh älskar de här gamla lysknapparna! Idésprutan i mig tänkte genast att det skulle vara en härlig detalj att bygga en egen bordslampa och använda den som strömbrytare, men det är ju jag det! :) Hör av dig om du vill ha ritning ;)

Ulrika sa...

Fin idé! Men jag tänker nog låta strömbrytaren sitta kvar där på sin gamla plats inuti skåpet. Det känns bäst på något vis!

Dorthe sa...

Tillykke med alt det nye! Og godt at ham, der købte din lejlighed, er ok. Det betyder alt sammen så meget. Glæder mig til at se flere gode fund fra jeres nye hjem.