fredag 13 mars 2009

En skör blus

Emellanåt fastnar jag i bra bloggar. Jag klickar vidare på kommentarerna och till slut vet jag inte vart jag sett och läst allt bra. Det finns så många otroligt kreativa personer där ute! De syr, stickar, broderar och ja, gud vet vad! Igår var jag länge inne på Med nål och tråd. Jag fastnade för en superfin blus som hon hittat på Solig´s blogg. Blusen är sydd av ett örngott.

Så lämpligt då att jag råkade ha ett gammalt fint örngott i en av mina tyghögar. Köpt på en loppis för länge sedan. Tunnt, tunnt. Har haft funderingar på att sy ett linne av det, men aldrig kommit till skott. Nu blev örngottet perfekt som en liten blus! Halsen och ärmhålen kantade jag med trikå. Jag gjorde dock halsen hel, utan sprund med en liten knapp, som Solig´s ursprungsblus har. Det var lätt att sy den, bara att sprätta på vissa ställen, klippa och sy på andra. Imorgon kommer nog jag och blusen att gå på fest ihop.

Det kommer säkert att bli fler blusar av den här modellen! Jag tackar för tipset!

4 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Vad fin! Visst var den rolig att sy. Så enkel och så lätt att få ett snyggt resultat.

Jag tittade på alla dina koppar, kannor... Ville ha allt. Jag tycker om din tanke med funktion och hur koppen passar i en persons hand. Fint.

Ingrid sa...

Fin, Det är bra att ha ett stort lager av tyger, för rätt som det är kommer man på nåt!

rino sa...

vad fint det blev att ha trikå och hel hals! jag har haft mudd på mina men det här vill jag prova, om man får härmas lite;-)

Ulrika sa...

Rino! Klart man får härmas! Jag har ju härmats själv! Ha en fin dag!