tisdag 2 juli 2013

Om det här med slöjd. Om det här med barn


Jag har kommit halvvägs med "mitt" läger nu. Hade jag varit inne på kontoret skulle jag antagligen ha varit sjuk vid det här laget, för ju närmare semestern jag kommer, i desto sämre skick tycks min kropp vilja vara. Snuva, halsont, hosta och allmän slutkördhet, gör sig mer och mer påminda för varje timme som går.

Men. Jag sitter inte inne på kontoret, utan jag håller i ett läger för barn. Hantverk och byggande. Slöjd och byggnadsvård. Sex barn går kursen och alla är så himla gulliga. Nu kan jag rakt inte bli sjuk! Så vetgiriga och brådmogna. Till förmiddagsfikat väljer tre av sex barn kaffe. Nu snackar vi barn i åldern 7-11 år... Och sen med kommentarer som: - Åh, nu var det verkligen gott med kaffe, som de vuxna brukar säga. Ja, herregud vad jag har skrattat de här två dagarna!


Och bäst. Idag, vid lunchen. En av killarna, en 11-åring som har funderingar om precis allt, tittar på mig länge och säger till sist: -Ulli, jag gillar dig! Jag svarade: - Erik, jag gillar dig också! 


Jag är helt slut om kvällarna, men om dagarna är jag precis i nuet, jag hinner inte tänka på någonting annat. Och det är bra för en som jag som för det mesta har tankarna på andra håll än där jag är.

Och jag kan inte få nog av bilden ovan. Det är lägrets yngsta deltagare, en flicka på 7 år, som gjort en "docka" av barr, grenar, blad, kottar och små blommor! Visst är den underbar? Titta på de små händerna!

Imorgon: Smide och kolbullar. Kolla in vad vi gör här! (Vill på förhand varna för att jag låter som norra Europas tjurigaste person i radioinslaget. Jag får skylla på förkylning samt ta en fundering över mitt tonläge...)

6 kommentarer:

Kottekott sa...

Men så fantastiskt, önskar att det fanns ett sånt läger här i närheten. hade passat mina kottar utmärkt!

J. Prylutmaningen sa...

Det ser fantastiskt roligt ut!

lisa sa...

Du är fantastisk som gör det här. Imponderande!

Pia Johansson sa...

Ja, kul det låter, både för dom och dig, önskar också det fanns något i våra trakter.

metamorphosis sa...

Vilken lycka att få arbeta med sånna personer som du får jobba med nu! :)

med nål och tråd sa...

Det låter minst sagt härligt värre!