söndag 14 juli 2013

Semester - tema loppisarFörsta semesterveckan lider mot sitt slut. Jag börjar sakta men säkert komma in i semesterlunken. Vi sover till över åtta om morgnarna, flera dagar har tillbringats vid en strand men veckan har också varit ovanligt loppisspäckad!

I söndags när jag lämnade keramik på Erik-Anders köpte jag två gardinlängder i ett tyg med mönster från 1950-talet. Nu har gardinerna fått komma upp i Majlis rum och hela rummet blev varmt och soligt. Dessa gardiner var inte ett fynd rent ekonomiskt, men känslomässigt och estetiskt!


I början av veckan var det dags för min favoritloppis som äger rum en gång om året. Förra året gjorde jag riktigt fina fynd där och utbudet var minst lika bra i år!

Johan köpte fyra oanvända bomullsskjortor och några fina knivar som nu är uppslipade och sylvassa! Jag köpte en gammal cykelkorg, cykelhandskar, pelargonsticklingar och annat smått och gott. Sånt där som möjligtvis är helt onödigt men som liksom g ö r loppisbesöket! Detta är en riktig fyndloppis med de flesta priser kring 5-20 kronor, de dyraste grejerna kostar 50 kronor.


Bland textilierna hittade jag några vita bomullslinnen med spets och hålmönster och så hittade jag en underbar väska i tyget Björnloka från Jobs. Den ska jag nog försöka pimpa i handtagen så att jag får till en axelremsväska istället för små handtag.
Jaha, sen var det dags för loppis nummer tre. Ett kafé utanför stan ska stänga och redan i våras frågade jag ägaren om hennes kaffe- och tekoppar. Jag frågade eftersom jag drabbades av enorm nostalgi över servisen. Min farmor hade den när jag var liten och fram till att jag såg den på kafét, hade jag helt glömt bort den. Då var ägaren inte redo att sälja dem, men det är hon nu! Hon messade mig några dagar innan och meddelade att hela servisen var till salu. Jag åkte dit och köpte både kaffekoppar, tekoppar, fat och assietter. Redan i våras köpte jag faktiskt några liknande koppar med fat, men de kopparna var raka i formen. Den HÄR formen är mycket bättre! Mjukare och snällare!

Älskar semester. Älskar loppisar!

6 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Härligt!
Gardinerna var ju jättefina. Ibland måste man ju kosta på sig även lite dyrare fynd. Med tanke på alla pengar man sparar på att främst handla second hand brukar jag tänka att det finns utrymme för det.
Jag har också haft lite Jobs-lycka senaste tiden, har hittat två löpare (en med äpplen och en med sommarblommor) och en liten axelremsväska med "portmonnäspänne".

Clara sa...

Vilka fynd du gjort! Gardinerna och cykelkorgen är jag riktigt avis på. I år har det bara blivit göteborgsloppisar för mig och de är så himla dyra och utplockade. Ingen chans att hitta jobs tyg här inte! Väsktyget har jag en meter av hemma, köpte det förra året på deras 2:a sortering. Tror det är Rabarber och inte Björnloka? Eller så ser jag fel, mitt hemma heter Rabarber iaf :)

Ulrika sa...

Du har säkert rätt, Clara! Det var någon på IG som skrev Björnloka, jag själv kan inte Jobs så bra!

Malin sa...

Superfina fynd! Har gått på en loppis i sommar bara, nu fick jag lite sug. Tyget från Jobs heter rabarber, glonar i det mest hela dagarna...du vet.

Ulrika sa...

Just ja, Malin! Du VET ju! Lyckost där!

anna sa...

Men åh, så fina koppar! Vill ha!