fredag 14 juni 2013

Om en väntan och en längtan


Om en inte allt för oöverblickbar framtid får jag semester. Som jag längtar!Besparingar och kort om folk på jobbet har tärt på mina krafter rejält sedan i höstas. Nu har jag tre mastiga projekt att ro i land innan semestern. Såna där projekt som bara måste bli bra, som inte får misslyckas det mista lilla. Jag tänker så här: Jag ska bara gör´t. Fokuserat som en maskin. Och varje dag klockan fem, ska jag glömma jobbet så snart jag stänger dörren bakom mig.När jag är hemma ska jag försöka vara i nuet. Klyschigt och svårt. Vara hygglig mot Johan, leka med Majlis, plocka med blommorna och hålla i springningen som jag kommit igång med för några månader sedan.

Knappt en månad kvar. Hur är det med er, får ni semester snart?

4 kommentarer:

lisa sa...

Vackra bilder som alltid. Dina tankar låter enkla men kan vara ack så svåra att uppnå.

Själv går jag och väntar på att verkligheten ska sätta sig. Men semester får det nog vara ändå. Samtidigt.

Kaylovesvintage sa...

your home looks great

med nål och tråd sa...

Det fixar du! Jag gick en stresshanteringskurs via jobbet i vintras. Precis så är receptet på att hantera stress. Fokusera och ta en sak i taget, beta av i lagom hanterbara portioner. Koppla av hemma, en lugn aktivitet varje kväll innan du lägger dig så att du är avslappnad när du ska sova. Framför allt, motionera! Helst 30 min varje dag - cykla eller gå raskt typ till jobbet.

Jag längtar också väldans till semestern fast jag knappt har något inplanerat. Ibland känner jag en trötthet i hjärtat och magen som säger till mig att nu måste du vila. På sistone har jag haft andra kvällsaktiveteter och inte hunnit handarbeta så mycket, och det känner tyvärr själen av för det är min avkoppling.

Ulrika sa...

Elin! Vi har heller inget speciellt inbokat. Det är det jag längtar efter! Att inte ha tid för sitt hantverk är förödande, det tär.

Jag försöker tänka att det bara är ett jobb. Hinner jag inte så hinner jag inte. Så är det!

Sköt om dig!