tisdag 4 juni 2013

Nytt rosaTack vare hjälp från Frida har jag nu en väldigt rosa glasyr. Jag jobbar ju vanligtvis med transparenta glasyrer med engobe under, så en opak glasyr känns nytt och spännande! Än så länge har jag bara provat den på några få former. Den känns... som ett bubbelgummi! I lagom dos funkar den fint.Kakfaten ska jag ta med till Åsa när jag åker dit med sommarens leverans av keramik nu på fredag. De raka skålarna med hänklar ska jag ha kvar själv. Tänker att de blir fina fyllda med nykokta ärtor. På tallriken hoppas jag kunna smaska i mig av en somrig sallad!

7 kommentarer:

lisa sa...

Väldigt olikt dig men fantastiskt snyggt! Kul!

Designe sa...

Men åh va läckert! Vad är opak glasyr?..och var köper du det?!:) Är ju svårt att hitta fina pastellglasyrer annars tycker jag!

Ulrika sa...

Designe! Opak är motsatsen till transparent. Alltså ej genomskinlig. Pastellfärgade glasyrer får man nog oftast till genom en vit täckande glasyr som grund och så blandar man i färgkroppar. Jag har en rosa färgkropp. Styrka får man själv prova sig fram till genom att göra flera blandningar. Och noggrant också märka upp proverna så man vet vilket prov som hör till vilken blandning!

Ulrika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Designe sa...

Aha...Tack snälla för svaret! Jag har nämligen själv beställt färgkroppar i olika färger för att prova och har inte provat mina ännu. Tänkte om jag missat nåt som är ännu bättre! :) Va roligt! Då har jag nåt att se fram emot! :)

metamorphosis sa...

Oooooo... alltså, jag erkänner att jag allt är lite svag för rosa ändå...

Förstår att byttorna(?)får stanna - gillade kontrasten mellan det raka och det bubbelgummiga!

FaB Keramik sa...

Ujuj vad tjusigt! Verkligen rosa! Underbart!