söndag 23 juni 2013

En midsommar i Hälsingland


Tillsammans med våra kompisar hyrde vi Ol-Ers i byn Västeräng i Delsbo, nu under midsommarhelgen. Vi kunde inte ha gjort ett bättre val! Det här är banne mig den bästa midsommar jag firat på länge! Vi har ju bott i det stora huset några gånger tidigare och jag tröttnar aldrig...

Majlis har haft några riktigt fina dagar med Kerstin. Det skiljer 2 ½ år mellan dem. När Majlis föddes var Kerstin en stor tjej och kunde prata, nu leker de jättebra med varandra! Kerstin är en förebild för Majlis. Utan syskon är de båda två. Under helgen bestämde de att de är systrar. Storasyster och lillasyster.
Huset är fantastiskt! Jag vill bara smyga runt och titta och känna på allt fint. Det är så tyst, förutom golvknarr och fågelkvitter. Vi promenerade till forngården och dansade kring midsommarstången med alla andra glada firare. Midsommarlunchen och midsommartårtan åt vi i trädgården utanför vårt hus. Solen sken hela dagen och först framåt kvällskvisten gick vi in. Då kom regnet. Det gjorde ju precis ingenting eftersom vi kunde mysa inne i  vår stora sal.


På vägen hem åkte vi förbi jätteloppisen i Bricka i Friggesund. Jag fyndade bland annat den här mattan. Eller, jag vet inte om det är en matta, det kanske är en duk? Hur som, jag köpte den och två andra likadana. Jag tänker ha dem som mattor! 

Och. Nästa midsommar är redan bokad i Ol-Ers i Delsbo!

6 kommentarer:

Solveig Lövendahl sa...

Så fina bilder, ser ut som ni har haft en härlig midsommar! Och vilka underbara bilder på Majlis och Kerstin, de ser verkligen ut som systrar.

med nål och tråd sa...

WOOWOWOWOWOW fy tusan vad härligt. Hoppas ni får det lika bra nästa år!

metamorphosis sa...

Låter som en härlig midsommar - och vilken fantastisk miljö att fira midsommar i!

Kerstin sa...

Fantastiskt, vilket ställe! Det måste verkligen vara perfekt för midsommarfirande.

Vår plats på jorden sa...

Vilket hus! Låter som en alldeles perfekt midsommar..

Här på Gotland öppnade sig himlen lagom till dansen, men inomhuspicknick kan vara nog så charmigt det också.. ;)

/Emma

lisa sa...

Vilken idyll!