onsdag 3 april 2013

Något om den senaste tidens shoppinghetsUnder de senaste månaderna har jag handlat en ofantlig massa grejer och kläder på loppisar, det mesta på Erikshjälpen. Det är inte direkt så att vi lider brist på grejer eller kläder i min familj och ändå... mer och mer... Oftast går det till så att jag, särskilt om tisdagarna och torsdagarna, (då Erikshjälpen har öppet i min stad) känner att jag har lite tråkigt på jobbet och att ett besök på Erikshjälpen kanske kan pigga upp...

Så var det igår. Jag cyklade dit och vips så hade jag köpt den här nätta pinnsoffan! Hepp! Inte alls svårt.Tidigare i vintras köpte jag den här kappan till Majlis. Den har ett fint motveck i ryggen och ett underbart småmönstrat rosa bomullstyg som foder. När Majlis har den på sig och jag har min gröna lodenrock, är vi riktiga likisar! Som hon själv uttryckte sig i helgen då vi använde kappan varje gång vi gick ut: - Jag tycker att jag är fin.Lite mer casual är det här gamla kitet från Polarn och Pyret. Ettrigt grönt likt ärtor. Byxorna smiter åt lite grann redan, men jackan ska vi nog hinna använda innan även den blir för liten. Jag tycker att det är så himla fint med raka och enkla former på barnkläder!I påskpresent från mormor, a k a min mamma, fick Majlis en lite docksulky. Också ett loppisfynd. Vagnen har pimpats lite av mamma eftersom den där flärpen som dockorna ska ha mellan benen för att inte ramla ur, saknades. Hon har satt dit ett blommigt band istället. I vagnen sitter Mimmi, som inte är ett loppisfynd. En likadan docka såg jag första gången hos Mette.Det är en hel del textil som jag fyndar när jag är ute på mina rundor. På Myrorna hittade jag två gardinlängder med tryck av blomkrukor och olika sorters krukväxter. Jag tycker att de är så somriga och fina men jag har ingen aning om var jag ska ha dem. Hade jag hittat fyra längder hade de alldeles säkert fått komma upp i vårt matrum.


Vid samma tillfälle hittade jag den här duken i sånt där riktigt tungt bomullstyg. Duken är fyrkantig och rätt stor. Jag som tidigare inte har varit särskilt förtjust i dukar annat än när de täcker bordet helt, har sakta börjat falla för dukar som endast täcker en del av bordet. Den här duken kommer definitivt att pryda vårt matbord snart!


Bra att ha är också gamla mjuka stoppade täcken. Nu har jag en hel massa. Vissa oömma, relativt nya, brukar vi ha som filtar på stranden om somrarna. Det här täcket pryder än så länge vår säng och värmer mig som extratäcke om nätterna.


Extra tur hade jag för några veckor sedan då jag vid Erikshjälpens öppning gick rakt in mot blomkrukehyllan. Ohotad kunde jag snappa åt mig den här lilla godingen till blomkruka, Luna från Bo Fajans. Fatet hittade jag igår. Ofta saknas faten när man köper gamla blomkrukor. Jag har turen att kunna komplettera med egendrejade om jag inte hittar de äkta!


Efter att ha funderat en del på klängväxter har jag kommit fram till att en sådan ska vi ha hemma. Den ska ringla sig upp runt öppningen mellan vardagsrum och matrum, har jag tänkt. I och med att den tanken var väckt startade också projekt Leta väggampel. Jag behövde inte leta särskilt länge förrän jag hittade denna och en till på Biståndsgruppen. Dock är det en Passionsblomma som ska få pryda platsen istället för en pelargon. Ska bara invänta lite rötter på skottet som jag fått från en gammal kollega.

Ja hörrni, det var en del av det jag fyndat under den senaste tiden. Ni kan lika gärna kalla mig K ö p g a l e n. Nu ska jag (och min plånka) vila från allt vad loppisar heter. Åtminstone någon vecka.

8 kommentarer:

Sophie sa...

Hej Ulrika,

Jeg var også faldet for de ting! Lille Majlis er SÅ fin i sin frakke & faktisk er hun vist ved at være en stor pige?

Kram Sophie

Ulrika sa...

Sophie! Ja, hon är inte en bebis längre utan en liten flicka som man kan prata med! Och få svar från!

med nål och tråd sa...

wowow jag blir tokig, du hittar ju så sjukt mycket fint. Jag sitter här och gapar och beundrar. En sån pinnsoffa har jag sneglat länge efter på blocket men här i huvudstaden säljs de för dyra pengar. Jag tröstar mig med att syster säger de är osköna att sitta i.

maria carlander sa...

Åh herregud vad avundsjukan slog till, den där kökssoffan!
Så underbart fin!

agata sa...

Oj, vilka fina fynd! För tjugo år sedan hittade jag fyra stolar på loppis i samma stil som din soffa. Men de har dessvärre rensats ut i något trist skede och finns inte längre kvar.
Gamla barnkläder är ju så roliga att hitta, men med en sexåring är det rätt svårt att få dem använda. Han har alldeles för bra koll på sin smak, och det jag loppisfyndar nekar han i sten att använda. "Inte cool, mamma". Suck

Martha sa...

Så himla fina fynd du hittat! Fantastiskt. Soffan är makalöst fin och trevlig. Njut av att ha den i din ägo! /Martha (som tittar in din blogg varje dag)

Fru Åberg i Lågbo sa...

Jag smäller av vad mycket fint! Jag kommer ALDRIG att sluta leta på loppisar efter det där inlägget.

Anna sa...

Sån där flärp finns inte på gamla dockvagnar. De tillverkades utan. EMn det är mycket opraktiskt utan för dockorna/gosdjuren/legobyggena/whatever ungarna kör runt på ramlar ut så lätt. Din mammas flärp var fin!