söndag 30 december 2012

2012


Året är snart till ända. Här är lite av det som 2012 bjöd mig.Jag sydde några fina blusar till Majlis i början av året. Hon lekte med sina dockor och hon började på förskolan. Det känns som tusen år sedan nu.

Även under vinterhalvåret är jag ibland ute och åker runt i länet i mitt jobb. Här är en vy som jag fångade på väg hem från Alfta i februari.


Jag tog ledigt från jobbet under en vårvecka och drejade inför en stor beställning till sommaren. Roligt med beställningen men herrejävvlarr vad jag drejade. Det var nästan inte kul att känna en sån press. Men det blev riktigt bra till slut!


Sen blev det äntligen sommar. I jobbet höll jag en vandring i spåren av de kulturhistoriska skyltar som jag jobbar med. Jag ordnade ett fint trädgårdsseminarium på en hälsingegård. Jag besökte några av hälsinglands hembygdsgårdar. Hälsingegårdarna förklarades som världsarv!


Jag fick äntligen semester och vi åkte till Hälsingland och bodde på en hälsingegård, precis som förra sommaren. Majlis badade ute för första gången i sitt liv.Anna och jag åkte på en fantastisk loppistur. Jag gjorde saft.

Mest regnade det. Hela tiden. Plötsligt var det höst och allt kändes bara jobbigt. Jag vilade från bloggen ett tag.

I oktober fyllde Majlis två år och vi ställde till med ett litet kalas. Två år! Vi har en liten människa här hemma som springer omkring och säger en massa kul grejer hela tiden. Som har finurliga funderingar, som älskar sina dockor Sigge, Siv, Anette, Hille, Bosse, Lisa och Anna. Som tycker mycket om böcker och som har provat pottan på riktigt en gång. - Malis stoooor flicka, som hon själv säger. Hemskt kul person!

Jag började, i brist på annat kreativt sysslomål, att virka en sjal. Allt enligt Malins beskrivning som jag efter många om och men förstod. Nu fattas bara det där sista. Hoppas jag får till det hela innan jag ska börja jobba igen efter nyår.

Finfredagar. Stickade koftor och gamla kläder. Vad skulle hösten vara utan dessa inslag?

Och nu är det vinter. Jullov. Johan och jag vill helst bara slappa i en varsinn soffa men Majlis kan inte sitta stilla en längre stund (läs: 3 sekunder). Nästa jul kanske...

2012 tar snart slut. Inte mig emot. Det har inte varit något toppår för mig, även fast bilderna kanske får det att se ut så. Jag hoppas mycket på 2013 som ett bättre år. Jag ska jobba mer med min keramik och jag ska jobba mer med mig själv.

Hoppas ni vill hänga med mig nästa år också! Jag har så många kloka och fina bloggläsare, många som jag liksom tycker att jag känner nu efter flera år! Ett riktigt GOTT NYTT ÅR önskar jag er!

7 kommentarer:

Magganmagi sa...

Gott nytt år till dig och familjen! Det är med stor behållning jag läser din blogg. ALla fina gamla hus du skriver om och visar på bild. Alla fina kläder du tar vara på och använder. Och funderingar du delar med dig av.

fale artut sa...

Gott Nytt År till Dig! Ett rikt år, som det som just har passerat! Fyllt av massor med Olika och Extra! Som verkar obetydliga just för stunden, men när man ser tillbaka är det verkligen mycket Extra och Stort, i det lilla! Kram, och fortsätt precis som du gör, Tack!

Jessica sa...

Gott nytt år! Och tack för alla tänkvärda och vackra inlägg du gett under året som gått. Ser så mycket fram emot att få följa dig under 2013. Det kommer bli ett fint år, det är jag alldeles säker på.

Malin sa...

Gott nytt år Ulrika! Jag hoppas och tror att 2013 blir bra och att vi hinner med en fika i vår.

Anonym sa...

Vilka fina inlägg och betraktelser här på slutet (och annars också!), såna som jag blir glad åt. Skönt att se din stil och dina fina bilder som en slags motsats till allt mainstream man sköljs över av överallt.
Även om man själv inte alltid känner precis som bilderna visar, som du skrev. Att välja ut det fina, och att det sen kan kännas att det är hela bilden. Men du gör det iaf på ett fint vis.

hälsningar Lotta

Ulrika sa...

Tack för era fina ord allihopa! Särskilt fint Magganmagi och Lotta!

med nål och tråd sa...

Fint att se och läsa din du skriver så fint, liksom en historieberättare. Det är inte klokt vad året, så här i efterhand, gått snabbt. Själv undrar jag vad tusan jag gjort med all tid och samtidigt förvånas vad mycket som hänt. Det känns som att med det bra kommer det alltid något dåligt. Och med det dåliga kommer det också något bra. Åtminstone när jag ser på det i backspegeln och kan vara efterklok. Gott nytt 2013!