fredag 14 december 2012

Johans koftor, del 1

Det blir mycket om koftor här nu. Inte konstigt när det är världens bästa plagg! Jag lovade ju att jag skulle visa Johans koftor också och här är del 1 i den lilla serien. Vi är nog en riktig koftfamilj, för här hemma finns en mängd koftor. De allra flesta är köpta secondhand.  Jag börjar med två riktigt fina mönstrade koftor ur Johans garderob.Först köpte han den bruna. På Myrorna. Redan då hängde den blå där också. Den gick han iväg och köpte redan dagen efter. De är av det norska märket Husfliden och kostade under 100 kronor styck. Jag har för mig att de är i olika storlekar men tänker att de väl bör komma från samma tidigare hem. Kanske ett par som köpte på sig de här båda koftorna. Så fint med två personer bredvid varandra som vandrar fram med lika koftor!

En sak som jag tycker mycket om med de äldre koftor som vi har, är att de ofta är rätt raka i formen. Jag tycker att det blir fint med en liten nätt kofta som hänger rakt och liksom inte bullar upp sig över nedre resårkanten.

Förövrigt så handlade P1´s Stil härom veckan om cashmere. Och om ull i stort. Om varför inte gamla ullkläder noppar sig. Hemskt intressant! Lyssna!

11 kommentarer:

Sophie sa...

De er simpelthen smukke! Blå & brun er de bedste farver! Kram Sophie

Anonym sa...

Hej, fin blogg och fina koftor. Husfliden ær den norska motsvarigheten till hemsløjden.
Från en av alla svenskor i ullparadiset Norge.

Ulrika sa...

Anonym! Tack! Vad kul att du berättar det!

Kerstin sa...

Men va bra! Det ska jag lyssna på. Tack för tipset och dina inlägg om koftor. Alltid lika inspirerande.

Annika sa...

Blir helt sjuk av så fina dom är!:)

Mirjam sa...


Du som er glad i gamle kofter liker nok dette her. Liv er på kofte-skattejakt.

http://www.ljo-s.blogspot.no/search/label/GML%20OPPSKRIFTER

Om du sender henne bilde på din kofte, får du kanskje flere opplysninger om modellen?

lykke til!

Ulrika sa...

Mirjam! Tusen tack för tipset! Den bloggen ser fantastiskt spännande ut! Ska kolla närmare när jag har mer tid!

Clara sa...

Vilka koftor! Skitsnygga!

Malin sa...

Jag tror bestämt att en vän har samma kofta i svart variant. Plus att jag älskar tanken på par i matchande stickande tröjor. Mvh /snart panchis

Ingenting särskilt har hänt sa...

Så fina koftor. "En kofta gör mannen". Ett underskattat plagg idag! Lade märke till att det är damknäppning på den bruna koftan (höger sida ytterst). Är det denna som är en storlek mindre måntro? Mäns kläder knäpps med vänster sida ytterst. Kidnappa koftan och bära den själv ;) !!!

Ulrika sa...

Ingenting särskilt har hänt! Uppmärksamt av dig, ska kolla! Har faktiskt aldrig provat dem. Känns lite stora. Men vem vet!?