torsdag 8 december 2011

Innanför dörrarna


Ett av våra köksskåp innan vi började göra iordning köket. Fastklistrat skåppapper och hyllremsor. De tidigare ägarna tog inte bort papperet, eftersom de inte visst hur underlaget såg ut.


Och precis där i början tyckte jag nog att de pappersklädda hyllorna var lite charmiga. Fast inte så länge... Papperet och hyllremsorna var på sina ställen trasiga och när skåpluckorna for in på ommålning, tog jag tag i hyllplanen också...


Skåpen tömdes och sen slet jag ut papper och hyllremsor. De verkar alltid ha suttit där, för under var hyllplanen omålade. När det blev så här tomt och kalt, kunde jag rätt tydligt se spår från en tidigare skåpsinredning på den bakomliggande putsade väggen. Ser ni? Det nuvarande köket byggdes 1958, då Bernt´s familj flyttade hit. Innan dess tror jag att det bara fanns ett litet överskåp och sedan var väggen ovanför diskbänken, helt ren. Jag kunde också se att den varit målad i en grön kulör, det syntes inne i skåpen, upp mot taket.


Sen så målade jag hela skåpinredningen. På bilden ser det lite tomt och kallt ut, men det är så himla mycket lättare att hålla skåpen fräscha nu. Dock skulle jag kunna tänka mig någon form av hyllremsor eller kanske en mönstrad tejp på hyllkanterna.

7 kommentarer:

marie-louise sa...

Ulrika, nu vill jag bara skrika ULRIKA!

Tankesmulan sa...

Det finns nytillverkade hyllremsor oldschool-style! Kedjan Designtorget har haft dem, minns inte leverantörens namn nu men de finns bergis på diverse inredningsbutiker på nätet. Även hyllpapper hade de.

lotta n sa...

Resultatet blev jättebra!
Nu ser man ju alla dina fina muggar, de "försvann" bland papper och bård.

Tvärslå sa...

Du har sånna underbara koppar och muggar, jag vann 2 av dej för ett par år sedan och vårdar dom mycket ömt.
Man blir glas av att dricka ur dom :)

Fru Åberg i Lågbo sa...

Jag skulle kunna få en fetischism för hyllremsor!

Jag har tre olika rullar hemma om du ångrar dig. Och en privat pimp om du vill kolla in ännu fler varianter.

metamorphosis sa...

Visst ska väl sån där vashi(?)tejp funka som kantdekoration?

(blir lite sugen själv att testa nu, våra hyllpapper börjar sjunga på sista versen)

Ulrika sa...

Metamorphosis: Det är PRECIS sån tejp jag tänker mig! Har sett sån på en bokhyllekant i någon blogg, mycket, mycket fint! Vet att Mokkasin har en massa tejp! Ska kolla in där!