fredag 9 december 2011

Dagens I-landsproblem

eller, Om blogger själv får bestämma.

Så blir det fult. Och sämre. Tycker jag.

Har under de senaste veckorna stört mig lite på att många av mina favoritbloggar plötsligt ser helt annorlunda ut då jag besöker dem genom min iPhone. Jag måste aktivt klicka mig in under respektive inlägg och väl där inne kan jag t ex inte förstora upp bilden om jag vill. Jag förstår inte heller hur jag ska se den aktuella bloggens länklistor och annat intressant som brukar ligga ute i marginalerna. De syns nämligen inte i den här mallen. Den är väldigt tråkig och svårläst, tycker jag. Först tänkte jag att detta hade något att göra med bloggens storlek, att det skedde någon slags komprimering, inte vet jag. Men så igår kväll, så såg plötsligt min egen blogg ut så UTAN att jag aktivt valt någon ny inställning! Och sen när jag kollade jobbets blogg, jahaja, så såg den likadan ut också!

Den här mobilinställningen kanske är jättebra, bara det att jag inte fattar grejen? Någon som vet? Övertyga mig gärna. Hur som, inställningen går att ta bort. Om ni är osäker på hur er blogg ser ut i en mobiltelefon och alltså vill se hur era inställningar ser ut just rörande detta, gå in under Inställningar, klicka i fliken E-post och mobil. Om översta rutan  Ja, Visa mobilmall på mobila enheter är ikryssad, så ser er blogg ut som ovan i en mobiltelefon. Om ni däremot kryssar i rutan där under Nej, Visa skrivbordsmall på mobila enheter, så ser er blogg likadan ut i en mobil som på en dataskärm.

Sign./ Get a life

Uppdatering söndag (två dagar efter inlägget): Igår, lördag, såg i princip ALLA bloggar som jag läser, ut på det här viset. VÄRDELÖST. Kände plötsligt att jag inte alls hade någon lust att läsa bloggar i mobilen = jag skulle alltså inte läsa några bloggar öht då. Sen idag... hepp! Alla bloggar, utom typ två, ser ut som vanligt igen! Sådärja, nu kan jag gå vidare i mitt liv igen!

8 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Google har makten över våra liv. Så är det.

Anonym sa...

Hej Ulrika!
Upptäckte detta igår när jag läste "Clara stickar" och blev mycket irriterad eftersom hon har länkar till de flesta bloggar jag läser, hittade bl a din blogg där. Men längst ner i inlägget kan man som läsare välja " view web version" och då får man upp sidan som den ser ut på datorn.
Hälsningar Katharina

Ulrika sa...

Katharina! Tack! Dagens bästa information! Idag ser nämligen typ alla bloggar jag läser ut sådär och det är verkligen helt värdelöst! Ska genast kolla upp det hela!

LillSis sa...

Tack för hjälpen!!

Ulrika sa...

Aha, men det var bara för den gången? Nästa gång man öppnar är det lika fult igen ju! Men! Bättre än ingenting!

Linda Jonsson sa...

Mobilversionen är verkligen bedrövligt ful! Om den åtminstone var lite piffad... Man dör ju lite smått tråkdöden när man ser den!

Anonym sa...

Ja, tyvärr måste man ändra varje gång man läser ett inlägg verkar det som.
Katharina

metamorphosis sa...

Tekniken under... ;)