fredag 16 oktober 2009

Om en ärlig blogg

Ett samtal med en vän i veckan fick mig att fundera över vad min blogg sänder ut för signaler. Den heter ju Ulrika Olsson keramik- inspiration, ja, alltså så skriver jag om sånt som kan tänkas inspirera. Inte direkt om några tråkigheter. Men den sidan är ju OCKSÅ jag! Jag går faktiskt inte omkring i såna där fina klänningar varje dag. Jag har inte såna där fina frisyrer hela tiden heller. Ibland bakar jag men tyvärr finns inte så mycket tid till det som jag skulle vilja. Och det här med keramiken, ja, nu var det länge sedan jag jobbade med den... Jag väljer att visa en bild av mig och mitt liv som jag tycker känns... ja... inspirerande.

Det gäller ju att komma ihåg det här när man läser bloggar. Det är en del av författarens personlighet som man som läsare får ta del av i en blogg. Och så springer fantasin iväg om deras helt fantastiska, underbara, kärleksfulla och kreativa liv... Men antagligen finns det många andra sidor också. Som inte syns.

Kanske är det därför som jag gillar
WhatAlmawears så mycket. Om ni inte har hittat den ännu, så grattis, nu har jag gett er en ny vän i höstrusket! Jag läser den varje dag. Och nästan varje gång när jag läser den har jag tänkt: jag måste berätta om den här bloggen för någon och lägga den i min länklista till höger. Nu har jag gjort det! Det här är den ärligaste bloggen som jag hittills har hittat. Sophie bjuder på alla sina sidor och alla sina funderingar. Och hon är rolig också. Jag läser och förundras över hennes mod. Känner igen mig i så mycket och såklart är det skönt med någon som vågar skriva om allt det där som man helst av allt inte vill prata om. Ikväll läste jag ett av de bästa inläggen på hennes blogg. Det handlar om avundsjuka. Fastnade tidigare även i hennes andra blogg som handlar om när hon var gravid. Det var ju konstigt, jag brukar tröttna på bloggar när det kommer barn in i bilden, för ungarna tenderar att äta upp de tidigare ämnena som bloggen handlat om, men så är det inte här. Och inte här heller, förresten!

Och tänka sig, Sophie gillar min blogg också. Helt fantastiskt!

Bilden är lånad från WhatAlmawears.

3 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Intressant, jag går ofta i liknande tankar.

marie-louise sa...

Intressant. Men svårt att hinna med och läsa allt man vill, man får lov att välja...och jag följer ju din blogg!

Alma sa...

å jösses jag blir alldeles rörd! att jag missat detta inlägg kan jag inte förstå!!!! tusen miljoner tack! kram