måndag 23 februari 2009

Snart dags

Ja, det är ju inte riktigt dags ännu. För semlor. Men var beredd, imorgon är det fettisdagen! Jag började ladda redan i helgen då jag bakade semlor för första gången i mitt liv. Inga konstigheter egentligen, tog bara det gamla hederliga, säkra bullreceptet och istället för att baka ut till traditionella kanelbullar rullade jag små bollar istället. In i ugnen på 225 grader och där fick de vara i ungefär 7 minuter. Sen blandade jag mandelmassa och vispad grädde, det blir bäst så, tycker jag. Pudra sedan över florsocker.

Smakade en halv igår. Jo, sant, bara en halv, men imorgon blir det fler, helt klart!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för smakprovet!Ser riktigt smarriga ut. Skall uppätas tills kvällskaffet. // Mamma

Anonym sa...

Jag hittade ett recept på semellängd som jag blev tvungen att prova, uppskattades av både mor och far, hade väldigt svårt att slita mig till slut jag med. :) Jag och mamma ska åka till stockholm imorgon, torsdag, och leta studentklänning. Hon sa att du har bra koll på butikerna där, någon affär du vill tipsa om som har fina sommarklänningar?

Ulrika sa...

Elin! Om jag skulle leta efter en studentklänning nu så skulle jag gå till:
- Noa Noa
- Massimo Dutti (Norrmalmstorg)
- Beyond Retro (Åsögatan, Södermalm, second hand. Stort, mycket!)

Någon som har andra bra tips? Kanske blir fler turer till Stockholm för Elin och Ulla?

Anonym sa...

Jag instämmer med Ullis förslag. Man kan också alltid ta en titt i Plagg-butikerna, det finns en vid Odenplan, en på Rörstrandsgatan och en på St Eriksgatan vid Fridhemsplan. Och kanske också kolla på etc som också finns på Odengatan, inte så långt från Plagg och på Hornsgatan, ganska nära Mariatorget. Lycka till!