fredag 6 februari 2009

Vårens blommorI min verkstad finns nu en massa blommor. Drejade och fina. De ska sitta i rabatten i sommar. Bland alla andra blommor.

Hemma hos mig finns 20 krispiga tulpaner. Dubbla rosa och vita med en vit kant längst ute på de gröna bladen. Jag har faktiskt ett förflutet inom tulpanbranschen. Arbetade under flera säsonger på det som då var den tredje största tulpanodlingen i världen. Växthus fyllda av tulpaner. Kylrum fyllda av tulpaner. Tulpaner överallt. Hemma hos mig, alltid flera vaser fyllda med tulpaner. Då kunde jag en massa namn på tulpaner. Negrita, Leen van deer mark, Abba, Monte Carlo, Ambra och Blenda är några av dem jag minns idag. Vad mina nya tulpaner heter har jag ingen aning om, måste fråga min lokale torghandlare.

Han sa förresten att det snart kommer Ranunklar. Jag längtar.

4 kommentarer:

artycho sa...

Thank you so much for passing by my blog today! I too discover your space with joy even if I don't understand Swedish I certainly enjoy your beautiful pics. I will come back for sure.

Marie-Louise sa...

Hallå Ulrika!
Vad kul att du bloggar, det visste jag inte. Jag gillar din keramik jättemycket, det är verkligen något speciellt med lergods.
Hit kommer jag snart tillbaka!!!!!

Erika sa...

Åh, vilka söta keramikblommor! Jag kan lätt se sådana passa på vår farstukvist. Finns några till försäljning eller tänker du äga hela rabatten själv?

Ulrika sa...

Erika!

De första blommorna är färdigbrända nu och de blev bra! De ska vara med på Gästrik Konst, har jag tänkt. Till försäljning. Och jag kommer att göra fler inför sommaren också!