onsdag 18 juli 2012

En sinnlig syn

Kände att jag skulle vara huslig genom att göra lite saft. Tänkte mig flera sinnliga flaskor fyllda med välsmakande saft. Flaskor som jag sen skulle bära ner till vårt fina lilla matkällarförråd. Dit jag ska kila ner om ruggiga hösteftermiddagar då det ska nalkas fika uppe hos oss... 1 ½ flaska av svartvinbärsbladssaften blev det. Knappt 1 flaska av jordgubbssaft... Ok, nu hade jag inte heller mängder av blad och heller inte litrar av jordgubbar. Men ändå, vad snopet lite...

Lyckligtvis blev saften väldigt god, om än i små mängder. Fast det finns väldigt god färdiggjord saft i affärerna också...

4 kommentarer:

lisa sa...

Hemmagjord saft är det bästa. Svår balans det där att njuta och inte låta det ta slut på en gång...

metamorphosis sa...

Inte lätt det där... ;) Saft på svartvinbärsblad tänkte jag prova mig på för första gången nu i år. Har bara gjort saft på bären tidigare.

Ulrika sa...

Metamorphosis! Svartvinbärsbladssaft kan jag verkligen rekommendera! Godare än god flädersaft, till och med, tycker jag!

Solveig Lövendahl sa...

Måste också prova svartvinbärsbladssaft! Låter väldigt spännande och gott. Väldigt vackert blev det i alla fall med flaskorna, även om de inte blev så många.