onsdag 27 juni 2012

Hej loppis!Under en ganska lång tid, okej -åtminstone under någon månads tid - har jag känt mig rätt mätt på loppisar. Tröttnade ur liksom. Hur mycket grejer kan man egentligen behöva? Grejer och kläder som man inte ens visste fanns förrän man just såg det...

Men jag har hostat upp mig lite nu. Det var så enkelt som att börja åka iväg på loppisarna igen. Kanske har det att göra med att jag haft en rätt tung period på jobbet under de senaste månaderna. Fullt med stora, för mig prestigefyllda jobb. Jag har känt mig lite otillräcklig. De återupptagna loppisturerna har fungerat som en slags verklighetsflykt...

Förra veckan hittade jag en massa fint! Jag älskar gamla mönstrade täcken, har flera stycken. Alltid kan man ha dem på stranden, tänker jag när jag köper dem. Det slutar ofta med att jag har dem i sängen. Gamla mjuka täcken är så otroligt mycket skönare än nya, som dessutom är fyllda med en massa kemikalier.

Och filtar. Vilka fina fynd jag gjorde när jag hittade den vävda filten i design av Viola Gråsten! Den röda filten känns hantverksmässigt gjord, men har ingen lapp så jag vet inte varifrån den kommer.

Flätade krukor, såna gillar jag verkligen! Och jag fyndade två samtidigt! Nu har jag flera stycken flätade krukor, de kanske behöver bo på samma ställe, tänker jag. Kruxet är väl bara att de behöver en innerkruka och såna gillar jag inte alls, jag vill kunna plantera direkt i krukan. Men! De är fina, de här krukorna!Och det bästa fyndet! Klänningen! När jag såg den sticka ut från en snurra, klack det till i mig. Kunde det vara sant? Hur kunde det komma sig att den där klänningen fått hänga kvar där? Jag hann först och än bättre blev det när jag provade den och den verkligen satt som en smäck! Det är hur tyget är skuret, dess svaga mönster, de där gulliga veckade fickorna och så den söta överdelen. Jag tänker på dåtid och jag tänker på slåtter.

13 kommentarer:

Sophie sa...

hej ulrika! det er lidt sjovt det du skriver: jeg har faktisk haft det lidt på samme måde den seneste tid. altså med loppemarkeder. men hvor er det dog nogle utroligt fine ting, du har fundet. det er lige min smag, også! kram fra sophie

fale artut sa...

Dåtid och slåtter var ordet! Perfekt! Filtar av riktig, gammeldags ull, det är grejor det! Finfina fynd!

Jessica sa...

Jag fungerar nog lite lika. Ju stressigare på jobbet, ju mer vintageshopping på Etsy. Blev väldigt förtjust i ditt fina blå täcke och slåtter-klänningen är helt underbar.

Anna sa...

Hej så fina fynd, jag ska ta mig i kragen och åka på loppis idag!

metamorphosis sa...

Vilka fina saker du hittat! Filarna såg riktigt trevliga ut måste jag säga, för att inte tala om klänningen!

(och ibland kan det vara skönt, ja rent av hälsosamt med lite verklighetsflykt)

Desiree Kjellberg sa...

Har också problem med innerkrukor, vill plantera direkt i. Men nu när jag läste det här slog det mig, kanske kan du lägga ett lager fin grön mossa innanför det flätade porslinet och jord sen innanför den? Den gröna mossan borde bli fantastisk i kontrast mot det vita blanka :)

Ulrika sa...

Desiree! Det var en bra ide! Den ska jag testa! Återkommer!

Fru Åberg i Lågbo sa...

Finfina fynd! Gosh, vilken klänning!

Malin sa...

Vilket fantastiskt täcke, helt underbart mönster vilka färger. Jag blir helt kär. Och klänningen sen, vilken underbar skapelse och den ser ut att passa dig på pricken.

Och på tal om något annat så kom jag på häromdagen varför jag började läsa din blogg, jag sökte på ordet "slims" och kom till ditt inlägg om det underbara bröllopet i Gagnef och då kom jag på att jag kände igen dig från det, för jag var också där och jag minns att jag tänkte att du hade så himla fin klänning då. Lilla lilla värld.

lisa sa...

åh vilka fina krukor. de känns som farmor för mig. såna har jag letat länge men inte hittat.

klänningen ser ut precis som jag upplever dig. vad kul!

Ulrika sa...

Men åh, Malin. Tänk om jag vetat det då. Jag visste nog inte vem du var då, hade kanske inte börjat läsa fin blogg. Jag är säker på att du var helt fantastiskt vackert klädd!

Anonym sa...

Viola Gråstens filtar är så fina!
Min mamma har två av dessa gröna och två blå. Väl vårdade är dom lika fina idag som när vi hade dom som sängöverkast sent 60-tal. Fast jag kommer ihåg att jag tyckte att dom var sticksiga!

Hälsningar Katharina

Anonym sa...

Nu ser jag att din filt är är blå! :)
Men det finns en grön variant också.
Katharina