lördag 15 oktober 2011

IdénMin mamma kom ju med en lysande idé för några veckor sedan. Att hon och pappa skulle hjälpa oss med köksrenoveringen så att det blir färdigt någon gång. Hjälpen ser ut som så att pappa och Johan jobbar i köket medan mamma passar Majlis. Själv är jag på jobbet och försöker låta bli att bry mig och lägga mig i. Det går sådär. Igår blev jag varse att jag internt inom renoveringsteamet kallas proffessorn...

Det nya 15x15 kaklet är på plats och likaså vår nya svarta granitbänkskiva. Den ska det bli kul att baka på. Nu i veckan hängdes de omlackerade skåpen tillbaka, ännu har de dock inte fått några beslag. Väggarna och golvet kommer att målas nu till veckan. Vad kan man säga? Vårt kök kommer att bli... eh... ljust. Ljust och fräscht. Det borde kanske inte ha kommit som någon överraskning precis, eftersom vi ju själva bestämt färgsättningen. Men lite ängslig blir jag allt ändå...Nu är vi ju kanske inte några färgsprakande personer precis när det kommer till inredning, men ändå... Ni kanske kan hjälpa oss med ett litet kulörtips? Kolla här. Stolarna ovan har vi ärvt från de förra ägarna. Ska bo i köket. Nu grönbetsade. Ska få ny färg. Det prickiga tyget är rönnbärsrött och ska bli en slät gardinkappa. I köket ska vi ha mitt gamla köksbord med rutig perstorpsskiva. Någon av de två mattorna på nedersta bilden ska få bo i köket, ännu oklart vilken.

Fråga: Vilken kulör ska vi måla stolarna i? Först var vi inne på blyertsgrå, men det blir inget kul nu inser vi, för köket blir nog alldeles för grafiskt då. Känns också lite tråkigt att måla stolarna i rönnbärsrött. Eller? Nu på morgonen kom vi på att lortigt ljusblågrå kanske kan funka. Eller lite halvlortigt gröna. Vad tror ni? Tips emottages tacksamt!

16 kommentarer:

Kerstin sa...

Fast jag tycker att byertsgrått låter väldigt snyggt, eller svart. Det finns ju andra saker som kan ge färg och värme, som porslin och kokböcker.

Kerstin sa...

Vad sägs om kromgrönt?

Clara sa...

Någon blå nyans tycker jag! Antingen smutsig, eller lite mer vågat knallig :).

med nål och tråd sa...

Jag tror att ockragult eller ockrarött skulle vara fint mot det vita och gråa

ingrid sa...

Jag skulle ju föreslå att ni målar stolarna svarta! Och har den blå
randiga mattan med röd kant. Ett
tips från mig......

Anna sa...

Tyvärr kan jag inte råda om färgvalet men måste säga att smeknamnet professorn var hilarious. Haha. Nästan som doktorn :)

Terés sa...

Jag tror att rönnbärsröda stolar blir väldigt snyggt och inte tråkigt.

Ulrika sa...

Anna! Självklart tänkte jag på honom direkt då jag fick reda på mitt nya namn. Jag och doktorn liksom...

metamorphosis sa...

Nån ljusblå, ockragula eller blyertsgrå tror jag på - för nä, jag tror inte att ni behöver oroa er för att det blir för grafiskt.

(Är grymt imponerad över hur man öht kan ha det minsta lilla grafiskt och rent med småbarn i familjen...)

Anonym sa...

Anna S: Jag tycker svart eller om det går att få fram själva träfärgen, när jag ser stolarna tänker jag på Norrgavel.
Stolarna känns som klassiker, jag tror på nån dämpad kulör.

fale artut sa...

Jag gillar det slitna på stolarna! (Det kanske är åldern.... Visst är det lite patina över några vita hår och fler rynkor???) Det försvinner om man målar dem.... Kanske bara några dynor, kan också lätt varieras efter behag.

Ulrika sa...

Fale Artut: jag gillar också det slitna på stolarna, men inget annat. Grönbets är ju bara för himla fult, tycker jag. Vi får slita på själva på armstöden...

Maud sa...

Svarta!

Fru Åberg i Lågbo sa...

Mattan till vänster och milt grågrön kulör på stolarna tror jag skulle kittla till i estetnerverna.

Anonym sa...

Plocka upp några färger från mattan du väljer och måla stolarna i olika färg. /dooris

Myran sa...

Rött var min första tanke, så det tycker jag. Gult tror jag också skulle vara fint!