tisdag 20 september 2011

Skogen tack!
Idag drabbades jag av mycket stark skogslängtan. Alltså till den riktiga skogen. Ut från de upptrampade stigarna, ut i mossan och ut bland stenarna. Det var liksom något alldeles särskilt i luften idag, som gjorde det hela. Det kändes höst i hela kroppen och det kändes riktigt bra!Varje dag promenerar jag och Majlis i skogen, men då på de breda, upptrampade stigarna, eller ibland, till och med de lite bredare skogsvägarna. Det är inte illa det heller men någon riktig skog är det ju inte. Det luktar lite skog där vi går, men inte så mycket som det gör när man kliver omkring i storskogen och när man sjunker ner med stövlarna i ullig mossa...Om lite mindre än två veckor börjar jag jobba igen. Då får jag inte ta mina dagliga promenader i skogen längre, förutom på helgerna då. Men å andra sidan kan jag få besöka riktigt fina gårdar när jag jobbar. På arbetstid alltså. Med lön. Det kan bli bra det också.

Alla bilder är tagna i Gävle, i Boulongerskogen och i Valls Hage.

4 kommentarer:

Line sa...

Så vackra bilder på din skog! Kan nastan kanna dofterna!

Matilda sa...

Plockade du fjällskivlingen?
Jag plockade det för första gången i helgen och den kan verkligen rekommenderas som matsvamp. Väldigt smakrik!

Ulrika sa...

Matilda: jag är kass på svampar och visste inte om att det där är en ätlig svamp. Hoppas att den finns kvar nästa gång vi går förbi! Tack för tipset!

Erica Bessant sa...

Åh, jag saknar också storskogen! Den riktiga barrträdsskogen som luktar så gott. Här (i London) finns bara lövträd och halvp/helplanterade parker/så kallade skogar. Fina bilder!