torsdag 8 september 2011

Om den nya guldleran


Den nya leran är helt fantastisk att dreja med! Trots att den från början kändes allt för mjuk, så funkade det att dreja alla former som jag ville dreja. När min gamla lera var för mjuk var det i stort sett omöjligt att dreja något med något annat än raka väggar. Även det var svårt, leran orkade inte hålla sig uppe när den var för mjuk.


På sätt och vis blir det lite gladare att dreja med en varmt gul lera än en som är mörkgrå.


Jag drejade större blomkrukor än jag brukar. Drej, drej och vips så hade jag drejat ett gäng stora blomkrukor. Bara så där! Lätt som en plätt med den nya guldleran!


Sen så dekorerade jag allt. Kulörerna på bilderna är inte de samma som blir när formerna är färdigbrända och klara. Översta kannan ska bli blekgrön och med, i färdigbränt skick, den röda leran som bryter igenom i prickarna. Den nedre kannan blir varmt vit med svarta ränder och smala grå ränder där över. OM det nu blir som jag vill och hoppas förstås!

Läskiga grejer det här med att byta lera och glasyr. Håll tummarna nu, jag vill verkligen fortsätta att dreja med den här leran!

7 kommentarer:

Solveig Lövendahl sa...

Låter härligt! Och ser verkligen underbart ut med allt det gula. Du är så himla duktig, jag gillar verkligen din keramik.

marie-louise sa...

ULRIKA!!!!!!!!! (jag liksom skriker det nu!)

Ulrika sa...

Hahaha! Du är rolig du Marie-Louise!

med nål och tråd sa...

Nämen jäklar vad du hunnit med att dreja!!! Och så vackra former. Jag håller tummarna och väntar med stor spänning på resultatet.

En garnfrökens liv och levene sa...

Åh det är svårt att vara utanför ens "comfort zone" men ibland väldigt givande! :)

Annika sa...

Det gäller att hålla reda på färgerna! Ser fram emot att se resultatet!

metamorphosis sa...

Åh, jag blir så glad för din skull när jag hör att du så här långt är så nöjd med lerbytet!

Hoppas det går lika bra att hitta rätt bland engober och glasyrer också! :)