tisdag 28 juni 2011

Lite om vår balkong


Vår balkong är jättestor! Eller i alla fall jättelång! Den är 6½ meter lång och i de andra trapphusen delas en sån här balkong upp på mitten och hör alltså till två lägenheter. Vi har utgång till balkongen från både sovrummet och vardagsrummet. Nu när det blivit så varmt har jag förflyttat mig ut och börjat pimpa upp den lite.
Solen ligger på från lunch till sena kvällen och det blir mycket varmt i vår lägenhet kan jag lova. Och varmt blir det på balkongen också! Från alla skrymslen och vrår har jag letat fram gamla krukor som jag planterat olika blommor i. Några pelargoner som nästan baxnat av värmen när de stått inne bakom de soldränkta fönsterrutorna, har fått flytta ut.

Vår basilika har redan vuxit något enormt. Igår inhandlade jag mynta, persilja och timjan också. Förhoppningsvis blir det fler kryddväxter framöver. Jag vill ju att det ska dofta om balkongen!Hade planer på att ha krasse i balkonglådorna. Älskar de fina bladen och blommorna som ju också går att lägga i mat. Tyvärr slogs de flesta av de små plantorna sönder av regnet för någon vecka sedan. Några av dem klarade sig dock och har nu fått leva vidare i egna små krukor.


Majlis får inte vara med där ute i solgasset. Därför ordnade jag en provisorisk grind av av en hopvikt tvättställning framför dörröppningen. Vid den står hon och hänger emellanåt och spanar in vad jag gör där ute på balkongen. Hör ni någon bebis som skriker Da da da väldigt högt så vet ni. Ni är nära vår lägenhet och vår balkong.

5 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Mys mys mys och kryddigt värre.

med nål och tråd sa...

Jag kommer att vara borta rätt mycket i sommar, men i slutet av sommaren vill jag lägga in en beställning. :)

Ulrika sa...

Gör't!

Susanna sa...

Jag vill också ha gröna fingrar! Vå balkong förfaller..

Annika sa...

Så härligt med så stor balkong! Och fint blir det med så många växter i fina krukor!