onsdag 15 december 2010

Det är allt lite synd om mig


Ser ni den där lilla svullnaden ungefär mitt i bild? Det är där allt det onda i min handled sitter. För några dagar sedan fick jag av en slump höra att orsaken mycket troligt skulle kunna sitta i skuldrorna. Det är mycket vanligt och kräver bara en eller två behandlingar hos en kiropraktor. Hepp! tänkte jag, här har vi ju lösningen! Sagt och gjort, jag bokade en tid hos en kiropraktor. Några enkla böjtest senare kunde han säkert konstatera att orsaken till mina problem INTE sitter i skuldrorna utan just i handleden. Tillbaka på ruta ett alltså!

Det är för trångt där, det är därför den där lilla bullen har svällt upp. Det man måste göra nu är att operera. Karva upp och karva bort lite så att det blir ett bra flöde igen. Härliga grejer! Min remiss ligger redan och väntar på operation.

Så lite synd är det faktiskt om mig nu. Det tycker jag allt och helt ärligt, det vill jag ju lite att även andra ska tycka... Men bara för handledernas skull. Annars är det inte ett dugg synd om mig! Gullig bebis, ledig om dagarna, promenader i dagsljus, tid att vila, baka, fika, prata, tvätta, sy eller vad jag nu känner för...

15 kommentarer:

Ingrid sa...

Just nu är det ju lite synd om dig, men det kommer att bli så bra, och du kommer att glömma dina
onda handleder! Håll ut bara.// Mamma

Line Katrin Moe sa...

Da krysser eg fingrane for at operasjonen blir bra så du blir bra igjen. Kjekt å høyre at du koser deg med liten venn og gode opplevingar:)

frida sa...

Är det karpaltunnelsyndrom du fått? Hade det under sista delen av första graviditeten och men det försvann efter förlossningen, men fick istället inflammation i tumsenefästena och fick gå med handledsskydd i 6 v....
Har dock hört att operationen ska vara effektiv och relativt smärtfri. hoppas du får snabbt svar på remissen. /frida

Ulrika sa...

Frida: jo, det är det nog. Aha, så du fick det "bara" under den första graviditeten, inte sen alltså? Det låter ju hoppfullt i alla fall, att man inte behöver bli fast i det hela.

med nål och tråd sa...

brr ryser vid tanken på att behöva öppna upp och skrapa bort. Brr, i hela kroppen.

Tur att du har en gullhjärta att pigga upp dig med i mörkret.

Tyg och otyg sa...

Fast karpaltunneln tror jag ligger liksom mer mitt i handleden. Jag har en precis likadan "bula" på en handled, men det är ett vanligt blodkärl, som tack och lov inte gör ont. :)
Vad det nu än är så hoppas jag att det blir bättre snart och att du inte ska behöva vänta länge på operation!

Linda Jonsson sa...

Hej Ulrika!

Knepiga problem det där... i väntan på Op kanske du är villig att prova något alternativt för att lätta upp det hela...

Jag brukar (sedan 4år tillbaka) besöka en akupunktör för diverse åkommor, han är utbildad enligt kinesiska läran och är väldigt bra på det där med flöden och balans i kroppen. Låter det flummigt? :D Allt är väldigt logiskt när han börjar berätta om hur saker och ting hänger ihop.

Själv går jag där i huvudsak på våren för pollenallergi, bl a ökar hans nålar blodcirkulationen i ögonen så att jag blivit tvungen att skaffa svagare glasögon för att min syn blivit bättre på köpet av behandlingen. PMS-besvär är han också grym på.

Ring för en konsultation vettja! Han är ingen som mjölkar pengar ur en, och kan han inte hjälpa en så säger han det. En väldigt lättsam och skön kille! :)

Per Drewes, Gefle Akupunktur: 026-614488

Hoppas det kan hjälpa!

Hälsningar, Linda Jonsson (Tankesmulor)

Ulrika sa...

Tyg och Otyg: Kanske är det så, vad vet jag. Ont gör det i alla fall och åt ett håll går handen inte alls att böja.
Linda: Bra tips! Inväntar just nu en speciell salva som kiropraktorn tipsade om, ska se vad den ger först! Tack!

ahardslojdlife sa...

Vad kul att du beskriver föräldraledigheten så positivt, många verkar tycka att de inte hinner göra just det; vila, njuta och vara ledig. Det verkar mycket lovande för det fortsatta föräldraskapet. Fortsätt så!

Ulrika sa...

Ahardslojdlife: Roligt att du tycker det! Precis som du tycker jag också att många, speciellt småbarnsmammor, har en tendens att bli väldigt gnälliga vad gäller allt. Har aldrig fattat det där, de allra flesta väljer ju ändå själva när de skaffar barn. Ok, tröttheten kan göra en gnällig ibland, men då brukar jag tänka - "Ok, skulle jag ha tyckt att mitt liv varit roligare utan barn och att jag alltså då också hade varit piggare och mer utsövd?" Svaret blir såklart alltid nej.

Tyg och otyg sa...

Jag menade förstås inte att "förminska" dina besvär på nåt sätt, hoppas att det framgick!

Usch, det låter verkligen inget vidare att inte kunna använda handen ordentligt. Det är märkligt det där med kroppen, hur man inte tänker på den alls så länge allting fungerar som det ska. Man borde vara tacksam över det, men det inser man ju oftast inte förrän man faktiskt får problem med något.

Ulrika sa...

Tyg och Otyg: Nejdå, så tog jag det verkligen inte! Jag tänker på alla som har reumatisk värk, tänk att de har det så här - och så mycket värre - alltid.

marie-louise sa...

Jag lider med dig (fast du har en gullig Majlis)
Har du kollat blogdesignen?

Anonym sa...

Åh stackare, det är väl inte så stor tröst att jag har en likadan bulle under min tumme, men ont gör den och kiropraktor hjälper inte här heller....Jag vill bara linda in lilla handleden i lite bommull, å så har jag ingen gullig liten majlis som tittar vackert på mig.
Däremot en 10-årig olliver som tittar förstående.
Ha en härlig Jul och hoppas hoppas det blir bättre
Marika

Erika sa...

Oj, kära nån! Hoppas det läker ihop snabbt efter operationen och att du blir bra forever.