tisdag 24 augusti 2010

Jag åkte till norra Hälsingland... och här är lite av allt det fina jag fick se och känna på! Helt otroligt att hembygdsgårdarna finns där med alla sina skatter och att så få människor ändå tycks känna till vilka oerhörda inspirationskällor de kan utgöra! Vilket hantverk man än är intresserad av, ja, nog finns det för beskådan på en hembygdsgård! Bäst gillar jag de inredda huvudbyggnaderna, men oj, oj, vilka fina små fäbodstugor det också finns! Jag skulle helt klart kunna ägna en hel semester åt att åka runt bland Sveriges hembygdsgårdar!

7 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Men! Vilka vackra täcken! Och golvet, om det nu är ett golv, ska vi bara inte tala om... Himmel, tänk om man fick flytta in på ett sånt där ställe.
Passar på att tipsa dig om pågående utlottning i min blogg, paket med pysselmaterial står på spel. :)

Ingrid sa...

Vilka underbara lapptäcken!
Mamma

Come again secondhand sa...

ja, jag håller med! :)

/Lina

Dorthe sa...

Fantastiske billeder! Specielt det sidste lapptäcken. Kan du ikke lave en top 5 (måske 10) over de bedste hembygdsgårdar? Det ville være vidunderligt en dag at køre rundt og se alle de skønne steder.

Ulrika sa...

Dorhe! Bra idé! Det ska jag tänka försöka göra! Dock kan jag säga att alla jag besökt hittills är fantastiska på sina egna vis. Är det inte läget så är det inredningen eller de jag träffat!

Anna sa...

Gah! Linoleummattan och gardinkappan! Vilket ögongodis.

ahardslojdlife sa...

Vilka fina saker du får se!