lördag 20 februari 2010

Jag åkte till Uppsala

Jag åkte till Uppsala. Jag skulle ju inhämta ny inspiration. När jag for hemifrån snöade det, när jag kom till Uppsala snöade det. Hela dagen snöade det och när jag kom hem snöade det fortarande. Nästan så att man kan tro att ett nytt snöoväder, likt det vi hade i Gävle 1998, är tillbaka...

Jo, men jag och Terés skulle ju till Marie-Louises utställningsöppning. På Galleri 1 på Sysslomansgatan 1. Vad kul att få träffa Marie-Louise! Vi som bara "träffats" via våra bloggar! Men faktiskt har vi träffats en gång förut, för flera år sedan, då jag besökte Öster om ån, där Marie-Louise säljer sin keramik.

Superfin utställning, med många godbitar! Visst fick jag ny inspiration av det besöket och den träffen! Sen gick Terés och jag och åt lunch och toppade det hela med en semla. Sen fick vi besöka en fin butik där vi fick varsinna habegär; Terés efter en liten tunn rödrandig blus och jag efter två, fast mest en, klänning från Nygårdsanna. Nu längtar jag efter vår och mina träskor!

När jag kom hem tog jag fram två broscher som jag har och som Marie-Louise gjort. Men det var långt innan vi träffades första gången, Den första som jag köpte, fågeln, tror jag att jag köpte 1993, eller 1994.Nu är jag laddad för att ta tag i de där krukorna igen! Och så vill jag sy. Klänningar.

God fortsättning på helgen!

8 kommentarer:

Terés sa...

Vilken fin utställning och vilken fin dag! Fast det snöade och snöade och blåste... Både den lilla keramiktavlan och den randiga blusen gnager i mig fortfarande. Hm.

Ulrika sa...

Ja, och själv ser jag den där randiga klänningen framför mig hela tiden... Med grå kofta, mörkblå strumpbyxor och träskor. Den kommer nog att få bli min... Tycker nog att blusen och tavlan kan få bli dina. Bara för att det snöade så mycket ute idag och för att det var en bra dag! Och... som vanligt - för att den var tidlös.

gini sa...

Oh Ulrika!!! i got the dress & the socks and i can't stop wearing them!!!!tahnk you so much! it gave me good inspiration!
Love
gini !-)

Bistels Brenneri sa...

Hei!! Hvor spennende og inspirerende utstilling. Jeg måtte bare legge meg til som følger. Jeg hadde Vernisage av min første utstilling onsdag, spennende og nytt for meg. Du kan se bilder fra utstillingen inne hos meg om det har noen interesse.
Ha en fin Søndag :-)

marie-louise sa...

Hallå där,
vad kul att du och din kompis kom...man hade ju velat prata ännu mer mer er!!!!!

Och vad ska man säga om sina gamla grejer...tiden går och ofta klagar vi på att allt går så fort. Men vissa saker kan ändå kännas avlägsna och som att det var väldigt länge sen...

Religionshistoriska dagen på Högskolan är uppskjuten till hösten, men när den blir skriver jag till dig och då kanske du vill komma?!

Vilken snöstorm - super att ni trotsade vädret!!!!!

jenny sa...

åh vad det såg fint ut!
härlig utställning du var på o vilken härlig blogg du har, ska genast läsa mera!

Lena Andersson sa...

Mycket trevlig blogg, jag har nu börjat följa den. kul att du var i min stad i lördags. kul att känna igen allt man läser.

Ulrika sa...

Lena: Tack så mycket!