lördag 30 januari 2010

Pia på plats


Min minsta Pialampa är på plats nu. Jag fnulade ett tag på hur jag skulle lösa själva tygfrågan. Hur man på ett enkelt sätt kan få av tyget när man måste byta glödlampor. Längst ner har jag nu dragit ihop det med ett resår och upptill är det ihopdraget med ett tunnt band. Bara att knyta upp och strippa ner tyget när det är dags att byta lampa.

Jag är en extrem vaneperson, så när väl min hett efterlängtade lampa var på plats, funderade jag över om inte den jag haft tidigare ändå var bättre... Fast den här är så fin! Spontant så ville jag byta tillbaka på en gång. Men nu har jag bestämt mig. Jag måste stå ut ett tag. Måste vänja mig. Och om jag ändå inte gör det, ja, då får jag väl byta tillbaka då...

I rummet står fortfarande den största lampan på golvet, jag fattar inte vart jag ska göra av den. I källarförrådet går den inte in... Och i just det här hemmet är den för stor för att hängas upp. Men den ska sparas, det är klart! Bakom köksbordet står ännu en lampa, i samma storlek som den på bilderna. Helgen efter jag köpte de första två, fanns ännu en på Erikshjälpen. Jag slog till på den också, till min bror och hans familj.

Lampmission completed.

8 kommentarer:

fale artut sa...

Ha, vissa har ju lampor både här och där, jag har garn och ull. Men visst skall Du vara rädd om dem, kan man kanske låna ut dem tills Du får mera plats? Så finakuddar Du har!
Ha en skön helg!

Ulrika sa...

Men det var ju en bra idé! Deponering av lampa!

fale artut sa...

Dessa får är väldigt olika i både storlek och ull. En del har ull som går väldigt bra till sockar, Jag skall göra kolsvart sockgarn, ullen är lång, blank och inte så jättemjuk. Jag skulle gissa att ett kilo färdigt garn kan man få, på en dam med fin ull.
Flera av damerna hade en kollosal ull, jag ha inte hunnit provspinna så många än precis..
Jag kan ju inte påstå att jag säljer i någon butik direkt.
Men jag är öppen för förslag om det finns intresse av något som jah kan hjälpa till med. Jag är ju som novisen vid spisen..
Sen var vi på Mus-Olles Museum före jul, som ju ligger här, Allmogefår och produkter av dem passade ju fint att visa upp där!
Mail till mig: sjovik.fredholm@telia.com

Fine Little Day sa...

Fantastiskt fint, hemma hos dig :)

Anonym sa...

Jättesnyggt! tycker mamma

med nål och tråd sa...

Den är väldigt fin lampan och den passar verkligen hemma hos dig.

fröken elin sa...

åh ett så tjusigt hem du har!

Herr Movarp sa...

Snygga lampor! En sån kunde jag ha tänkt mig! Snygga lampor kan man aldrig få för mycket av, vi har en del hemma, men en sån här stor och fin skulle man haft!

Jag brukar också gå dit på Erikshjälpen och har fyndat massor det senaste året...det gäller bara att vara snabb :-)
Ska spana in lampavdelningen lite extra nu på onsdag ;-)