torsdag 21 januari 2010

Den riviga röda


Den riviga röda, ja den heter så min nya klänning. Egentligen är den ju inte så väldigt röd, mest lite rostig. Den är väldigt fin och sitter också mycket bra på mig. Men idag fick den åka iväg till en sömmerska som ska fixa till de små ändringar som den tidigare ägarinnan gjort. Ändringar som inte blev så bra på mig, en dragkedja som inte är isydd på ett snyggt vis... Kanske skulle jag klara av det hela själv, men tyget är så blankt och glappt och någonstans minns jag att jag har gjort det förut och att jag inte ska göra det igen...

Jag älskar att gå till riktiga sömmerskor! Hur de undersöker plagget, letar efter gamla ledtrådar i tyget som kan leda dem in på rätt spår. Framförallt uppskattar jag tryggheten i att lämna över något man gillar så mycket till en person med så stor kunskap.

Jag övar på rött. I mitt hem finns små öar av lite, lite rött. Inte något som någonsin kommer att ta överhand, men som små prickar blir det bra. Och också ganska fint.10 kommentarer:

fale artut sa...

För mycket och för litet skämmer allt...En röd värld skulle bli för mycket! Men visst är den fin att ta till när man vill ha lite extra? Jag gillar rött! Med orange räcker med mycket små doser...

fale artut sa...

Jo, som hantverkare, tror Du inte att man uppskattar andra hanverkares noggrannhet och känsla för materialet mera? Att det är något man SER och vill ha? Kul att du gillade det mossgröna! Det är så majsigt att blanda ull till flor och spinna, man vet ju inte rikgtigt hur det blir förrän man stickar av det. Och då har jag sälert glömt hur jag gjorde. Suck!

mette sa...

Åh så fint.... Det er entop sådan at jeg kan li rødt...Kjolen er fantastisk...heldige dig

Super billeder, men de der æbler må du nok hellere lave æblekage af... ;-D sjovt

Knus herfra

jennie sa...

VIsst är det väl en loppberga som ligger på golvet?

Ulrika sa...

Jennie, man kanske kan tro att det är en Loppberga på golvet, men jag har köpt den på en antikvitetsaffär i Falun, den är gammal. Dock lät jag mig inspireras av Loppbergamattorna när jag sydde på kanten över de tufsiga fransarna. Kolla in Loppberga ni andra också! www.loppberga.blogspot.com

Ulrika sa...

Och Mette, jo, det stämmer, äpplena börjar bli lite mjuka... Eller, de blev det för kanske tre veckor sedan. Men de är fina!

Elin sa...

Rött är fantastiskt fint, allra finast i små detaljer som bryter av!
Är det någon sömmerska i Gävle som du går till?

Ulrika sa...

Japp, förut fick jag till en sömmerska som höll till hos Pastellen, syaffären på Söder. Men nu har hon lagt ner, tyvärr. Nu hittade jag en ny som håller till i ett vitt hus i hörnet av Valbogatan, N. Kungsgatan. Slutresultatet har jag inte sett ännu, men hon verkade bra!

mika sa...

oh! en sån klänning har jag oxå! jag tror jag köpt den på Ria... tänk att två lika finns kvar i gävle. jag gillar min som tusan! den brukar på gå på fest ibland. när jag känner mej lite orange.

Ulrika sa...

Mika!
Men gud vad lustigt! Två likadana loppisklänningar i samma stad! Jag lär väl mörka vem du är om jag stöter ihop med dig någon gång och klänningen är på!