tisdag 30 december 2008

Eftermiddagen

Vilken bra dag det blev! Ute sken solen och det är riktigt kallt. Jag hade två bortglömda rabattkuponger på H&M, vilket gjorde att en liten trasa till blus som jag hittade där, knappt kostade någonting alls! .

Sen gick jag själv till stadens bibliotek, köpte mig en hederlig räksmörgås och till den drack jag te. Det visade sig att bibliotekets kafé har ett av de bästa tesorterna jag vet, kommer inte ihåg namnet, men man ska ta det med caramelsmak. Sen gick jag och satte mig i en soffa där och blev nästan kompis med en farbror som satt mittemot mig och läste. Vi småpratade lite medan vi bläddrade i tidningar. Sen sa han hejdå och jag blev ensam. Det finns många många tidningar på biblioteket, man behöver ju inte alls köpa alla själv! Det ska bli min nya melodi, att hänga på biblioteket och läsa tidningar och emellanåt också äta en räksmörgås.

Sen gick jag till den stora bokhandeln för jag var sugen på att utnyttja mitt presentkort som jag fick i julklapp. Det gick ju alldeles utmärkt! Jag kom hem med den fina boken Stickat och virkat, vintage på svenska. I den finns så många fina stickade plagg så man blir helt galen! Alla plagg andas 1940,- 50 och -60-tal. Vad sägs om Mohairjumpern Sally eller kanske Koftan Monica och kavajen Paul? Synd att jag inte kan sticka själv, men tur att mamman kan det!

6 kommentarer:

mette sa...

Eftermiddage på biblioteket er de bedste....lyder som om du har haft en rigtig dejlig dag, det må du jo gøre mange dage i det nye år...den nye melodi....husker dog tydelig hvor træt man bliver af sådan en dag i byen :-)

Anonym sa...

Gott Nytt År!

Ingrid sa...

Ja vilken tur.... Men med bra mönster och garn kan vi nog få ihop en liten jumper. Just nu är ett par sköna raggsocker i yllegarn
till en jättetrevlig kille, Johan snart färdiga!

Ulrika sa...

Mette, jag minns de där dagarna i stan, vi var så ovana vid all stress och allt folk. Och ändå, hey, vi pratar om staden Visby. Minns särskilt en gång då jag fick ta över körningen hem för du var tvungen att sova! Sen var vi ju oftast tvugna att sova när vi kom hem också! Det var dagar det!

Retro Elephant sa...

Hej på dig! Kul att du hittat till min blogg och jag tackar för berömmet. Jag har köpt mina spännen på en lokal sybutik så det är nog inte till någn större hjälp. Själv så köper jag mina för en ganska saftig summa, tror inte att man hittar dem så väldigt billigt. Kolla på ebay, där finns allt :)

//Lina

Annas infall sa...

Hej...
Mitt godaste te heter "Himla gott".
Jag har gömt en påse med innehållet av en halvfärdig kofta bakom soffan i vardagsrummet... Tänkte att den skulle bli färdig någon gång. En lång pippi tröja till mig själv. Den har legat bortglömd i två år nu...Jag fick ett infall i oktober och då blev jag helt manisk på att sticka mössor...det blev fem stycken i olika stilar. Mina döttrar vill ha stora mössor som hänger ned...Ja god fortsättning önskar Anna.