söndag 6 april 2014

Ä N T L I G E N !

Processed with VSCOcam with m3 preset

Vi har äntligen fått köpa Huset!

För ungefär en månad sedan när jag var sjuk en dag, ringde jag mäklaren och undrade hur det gick. Vi ville lämna ännu ett nytt bud. Efter några minuters samtal erkände mäklaren att hon missförstått vårt senaste bud, det som vi lade i december. Jag blev matt och arg på en och samma gång. Hon verkade lite skamsen och erbjöd sig att ringa säljaren omedelbums. Efter någon dag återkom hon och sa att säljaren var beredd att sälja till oss. Men vi har alltså gått och väntat på svar på en fråga som är fel ställd. I ungefär tre månader…

För att göra en väldigt lång historia väldigt kort, så har vi alltså fått köpa huset nu! Och allt i huset och allt  i uthusen också, för en liten billig peng.

På köpet har vi fått en ny vän, säljaren Maggie. Världens gulligaste och raraste lilla tant! För några veckor sedan var vi i huset tillsammans med henne en lördag och det känns som att vi fick jättebra kontakt. Vi kommer definitivt att ses många fler gånger. Hon ska få komma till oss i sommar, har vi lovat.

bild

bild (4)

Och i fredags fick vi tillträde till huset! Johan och jag åkte dit direkt efter att vi varit hos mäklaren. Vi snokade som värsta galningarna! Det är ett spännande hus det här, med en spännande historia och många roliga  grejer (och många inte så roliga grejer också!).

bild (3)

bild (9)

bild (2)

bild (11)bild (5)

Dagen efter tog vi med oss Majlis och åkte dit igen. Hon fick i uppgift att samla kottar i hinkar. Det gjorde hon rätt ihärdigt tills hon var tvungen att sova en stund i en soffa. Johan röjde bort ett dött äppelträd och klippte lite sly bakom dasset och jag började borsta av bös från garagetaket.

bild (1)

bild (6)

bild (12)

Vi hittade en massa gamla krukor och inventerade det som är synligt i förråden. Jag tror att vi kan tagga ner med våra loppisbesök ett tag nu, för i huset finns verkligen allt man kan behöva. Och lite till.

bild (8)

På vägen hem inspekterade vi byns badplats.

bild (13)

Idag har jag drejat hela dagen och tvättat en massa dukar från linneskåpet i huset. Jag drejade, men mina tankar var på annat håll.

Ett hus som förtjänar oss och så vi som förtjänar ett sommarhus. Det kommer att bli himla bra det här!

29 kommentarer:

Malin sa...

Men jisses, vad fint allt är. Grattis igen. Ska bli spännande att se mer från huset!

Anonym sa...

Det låter helt fantastiskt! Kul för både er och huset! :) /Annika

Emmas dagar sa...

Grattis!
Vi får tillträde till hus nästa vecka. Det ska bli så spännande!

Anonym sa...

Grattis! Underbart roligt. Ett fint hus är räddat, känner jag!
/M

med nål och tråd sa...

Dåligt skött av mäklaren, men åh så skönt att ni äntligen fick det, ni är som gjorda för huset! Roligt att du använder ordet snokar när ni går på sakletarjakt i huset, kan tänka att det känns så när man letar bland tantens gamla skafferier mm

Pia Johansson sa...

Så roligt, och fint, och bra för huset, grattis, ska bli kul att se framöver också.

Sara Estis sa...

Men vad härligt! Men jag ber om ursäkt för att jag gissade rätt, det är ju aldrig kul när folk gör det... :-P Vad roligt att ni fått ett sommarhus! Nu ska jag hålla tummarna att vi också får vårt! Stor kram och grattis!!

Lilian Engstrand sa...

Ett fantastiskt hus som förtjänar att pysslas om av er!

Emelie sa...

Återigen, stort grattis! Det ska bli så kul att följa er och husets tid tillsammans!

fale artut sa...

Det blir kanon, det vet jag! Grattis!

Magganmagi sa...

O vad roligt!! Har läst tidigare inlägg om huset, så det var ju roligt att se att det gick i lås.
Vilket underbart hus! Och så roligt att ni fick ta det som det är med allt kvar i. En dröm! Ser fram emot fler bilder och rapporter om vad ni hittar där.

Anna-Karin sa...

Wow! och hurra!!

Så glad jag blev att höra att ni fick köpa även lösöret! Det känns som om det finns mycket där som passar både er och huset alldeles för bra för att skickas bort därifrån!

Pia sa...

Vad roligt med sommarstuga. Grattis. Hoppas att du skriver en massa om det här stället. Det kommer att bli väldigt spännande att följa. Har ju också sommarhus :)

Anonym sa...

Vad UNDERBART! GRATTIS! ett hus som får sina rätta ägare! Ser framemot att följa er resa framöver.
KRAM Ulrika

Anonym sa...

Grattis!! Kram Åsa A

LindaLinnea sa...

Wee så roligt grattis till er :) ser fram emot många fina inspirerande inlägg. Lycka till.
/Linda

mika sa...

hoho, så roligt det är att huset fått så bra ägare! har tänkt på det flera gånger sen ni visade det på instagram. hälsingland är ju magiskt! har själv förmånen att vistas i norra delarna av landskapet och älskar det verkligen! önskar er fina stunder i ert fina hus framöver!

daniel sa...

Gratulerar! Säker mycket jobb framför er, men härligt att åtminstone något hus i det här landet hamnar i rätt händer...
Ska bli kul att följa det här huset via bloggen.

Solveig Lövendahl sa...

Men så fantastiskt! Stort grattis till er! Huset ser så fint ut, köket är ju helt underbart och skojar du?! Fanns alla de där fina krukorna i huset? Vilken lycka att gå på skattjakt där. Ser fram emot att följa projekt Huset. Lycka till med allt!

maria carlander sa...

Men så himla stort GRATTIS! Vilken fantastisk plats! Vilket hus! Vilket innehåll!!

Kerstin sa...

Men GRATTIS!!! Jag höll på att missa ditt inlägg. Vad roligt att ni fick huset! Nu har ni många spännande dagar framför er. Det är något särskilt när man kliver in i sitt eget hus för första gången.

Rebecca sa...

Wihooo! Som jag har hållt tummarna för att ni skulle få köpa huset. Vilken dröm det ser ut att vara, och alla underbara pryttlar! Jösses. Stort grattis till både er och huset. Det kunde ju inte fått bättre ägare <3

Anna sa...

Vilken dröm! Tänk att få köpa ett så fint hus med prylar och allt. Fantastiskt att snoka runt och göra fynd som är ens egna. Jag är mycket avundsjuk på alltihopa (utom jobbet med att hålla efter huset, vet av tidigare erfarenhet att det är en del jobb, men det kan vara roligt jobb också).

teresa sa...

Grattis, har ju följt dina inlägg om huset.
Så spännande. Och vad ruskigt kul med alla inventarier som följer med (ljuvliga blomkrukor t ex).
Lycka till! /teresa

Prima Gård sa...

Vilket otroligt fynd!! Så spännande att botanisera, loppa hemma hos sig själv! Hoppas ni hittar mycket fint! Kan ju alltid öppna en loppis annars..! ;)

/Emma

Designe sa...

Men åh grattis! Även om jag inte känner dig så känns det verkligen som huset är rätt för dig/er! Va kul! superhärligt att ni fick köpa lösöret oxå! :) kram

ingegerd sa...

Tillykke, det ser fantastisk ud :-)

Odensvi gård sa...

Vilket fantastsiskt hus, som en skattkista. men det som verkligen värmer hjärtat är er omtanke om lilla tanten.
Glad Påsk

Maria Lindqvist sa...

Vilket fint mysigt hus med fina prylar i, och alla Uppsala-Ekeby krukorna!/Maria