lördag 5 oktober 2013

Tick, tack, tiden går


Håhåjaja, det går långsamt framåt i vår hushistoria. Vad inte mäklaren kände till, och än mindre säljaren, är att en del av den idag inhägnade tomten ligger på en samfällighet... Det som i prospektet presenteras som till salu är med andra ord bara det till en viss del. Två av tre uthus ligger på samfällighetens mark och tillhör alltså inte den fastighet som vi så gärna vill köpa.

Nu har vi kommit så långt i våra efterforskningar att vi vet att samfälligheten har sammanlagt 27 delägare.

T j u g o s j u  s t y c k e n.

Nästa vecka kommer jag att få alla fastighetsbeteckningar som äger samfälligheten, från Lantmäteriet. Sen återstår bara lite jobb med att pyssla ihop dem med namnen på fastighetsägarna och att därefter kontakta alla för att bjuda in till möte där vi i första hand skulle vilja skriva ett nyttjanderättsavtal med samfälligheten för att få använda den lilla tomtsnutt som de äger. En liten snutt för dem men ack så viktig för "vår" tomt. I andra hand kommer att köpa loss tomtsnutten. Lite mark, mycket jobb, mycket pengar för oss, lite pengar för var och en av ägarna i samfälligheten...

Mon dieu.


Annars då? Jolåsåatteh, bara bra, tack. Jag håller på att sätta ihop min del av föredraget som jag och min kollega Ted ska hålla på kafferepet som äger rum nästa söndag (13/10) på Länsmuseet Gävleborg. Senare i veckan ska det bakas. Och samlas in serviser. Och dukar. Köpas kaffegrädde och mockabitsocker. Servetter. Och några Nejlikor.

Simma lugnt.

8 kommentarer:

fale artut sa...

Himmel och Plättar!
27 stycken! Verkar inte så praktiskt alls! Undrar hur det var tänkt! Men, ibland är det någon mening med saker och ting! Det kan bli mycket bättre än man har tänkt!
Kram!

Kerstin sa...

Ojoj, det låter som ett slit. Hoppas att det går smidigt med alla tjugosju.. Har ni nu bestämt er för huset? Kul! Då väntar i så fall stor glädje och en del bekymmer, som det är med renoveringsprojekt (vis av erfarenhet :).

Malin sa...

Simma lugnt. Det kommer ordna sig!

Teresa sa...

Vilken vacker byrå. Och golvlampa. Man kan riktigt höra ett väggur ticka. Ingår möblemanget?
Lycka till med de juridiska turerna, låter tufft men inte omöjligt.

Anonym sa...

Men snaaark! Jag hoppas du har hjälp av mäklaren? (hrm).

TokTova sa...

Men då finns det väl förhandlingsläge på huspriset?

Ulrika sa...

Ja, visst! Toktova. När det mäklaren visar i sitt prospekt inte är sanning, då får hon ge vika på priset en del, så tänker vi också. Men det är ändå en dryg process.

Dorthe sa...

Har lige læst om jeres drömhus! Så smukt og fint. Jeg forstår ikke helt det svensk hus-marked, men jeg ønsker virkelig I får mulighed for at købe!