tisdag 24 september 2013

Klänning värdig ett kafferep


Mitt senaste fynd från Myrorna. En klänning som andas lite 1940-tal i modellen men som nog är från 1980-talet. Den sitter som en smäck. Ett nytt knapphål och tre nya knappar senare hänger den redo att följa med mig till jobbet imorgon.

I mitt huvud snurrar, förutom sommarhusdrömmar, också drömmar om kafferep. Den 13 oktober ställer jag och en kollega till med kafferep på museet. Vi kommer att berätta om det klassiska kafferepet och därefter bjuder vi in till fika med sju sorters kakor. Som naturligtvis ska intas i rätt ordning! Ni är hjärtligt välkomna!


Jag började pyssla. På tunna magnetplattor har jag klistrat bilder av kafferep. Bilderna har jag kopierat från två fantastiska vykort som jag fått av min vän Ingvar. Jag kanske borde börja massproducera såna här kafferepsmagneter?

5 kommentarer:

FarmorMormorA sa...

Så fina vykort och så rolig idé att klistra magnet på dem. Då jag tänker på kafferep tänker jag på Pippi Långstrump!

Anonym sa...

Hur går det med huset? /Flisan

Ulrika sa...

Flisan! Just nu går det lite segt. Mäklaren håller på att rodda i en fastighetsgränshistoria. Och det går inte undan...

Anonym sa...

Aha! Då är det inte avblåst helt ännu trots allt..! Tror det är fler läsare än jag som med spänning följer utvecklingen. :) Var förresten inne på muséet i Gävle häromdan och beundrade bland annat din keramik i shopen. Fin, och vilket fint muséum överhuvudtaget! Hann med två korta besök under Gävlevisiten. /Flisan

Ulrika sa...

Vad kul! Har väldigt lite keramik på museet nu. Är på väg att avvecklas... Haha! Museet är väldigt fint, det tycker jag också!