tisdag 29 oktober 2013

Mitt nya kall


Idag har jag jobbat i museets ateljé, STUDION. Det är höstlov i min stad och under tisdag - torsdag håller vi workshops för barn i ateljén. Vi bygger hus av små trästickor, lika som vi gjorde under sommarlägret som jag ledde i somras. Idag var STUDION fylld med 13 barn i åldrarna 7-12 år, som byggde som om de aldrig gjort annat.I slutet av dagen var jag tvungen att åka iväg för att köpa mer lim till limpistolerna som vi använder för att limma ihop trästickorna med. Kände mig hög på energi efter att ha jobbat några timmar med barnen. Tankarna for i huvudet. Det är ju sånt HÄR som jag ska jobba med! Det är ju sånt HÄR som jag är bra på! Jobba med barn, hjälpa, prata, komma fram till nya lösningar tillsammans, credda, skratta och se hur barnen jobbar. Det är verkligen fascinerande att se hur mycket fantasi ett litet barn kan rymma. Imorgon är Majlis förskola stäng och jag måste därför vara hemma med henne. Och det ska faktiskt bli väldigt mysigt. Men. På torsdag är jag tillbaka till STUDION igen för att jobba vidare med nya barn.Jag börjar känna mer och mer åt vilket håll mitt jobb bör ta vägen. Mer åt det pedagogiska. Mer åt det kreativa. Mer åt det hantverksmässiga.

4 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Vilket kul jobb du har och Vad härligt det låter. Jag känner lite lika när jag håller kurser, man laddar de mentala batterierna men i kroppen blir jag trött

metamorphosis sa...

Bara vetskapen om åt vilket håll man vill gå är ett stort steg! Härligt! :)

Ellinor sa...

Måste bara säga hej. Och tack. blev med en av dina tekannor i helgen. Jag har letat ny sen i våras då sonen råkade dra den gamla i stengolvet.
Och sen hittade jag din blogg, med detta inlägg. Och det är precis detta jag sysslar med - skapande och kreativitet med barn. Arbetar som ateljerista på en förskola i Stockholm, världens bästa jobb! Och vi arbetar massor med lera på alla tänkbara sättutom drejning vilke tär lite öfr svårt för förskolebarn.Men det finns andra sätt att göra bruksföremål på.
Så kul att se din inspiration, känner att den smittar.
Må gott och tack för kannan.
Ellinor

Ulrika sa...

Ellinor! Jasså! Vad kul att höra! Vart är den i förskaffad? Vet du? Vilket roligt jobb du måste ha! Det skulle jag gärna ha!