söndag 20 oktober 2013

Idag var ingen vanlig dag...


för det var Majlis födelsedag!

Ja, idag har vi firat Majlis hela dagen. Tre år har hon funnits. Samtidigt som det känns som evigheter sedan som vi var på BB med vår pyttelilla bebis, så är ju tre år verkligen inte lång tid.


Vi ställde till med fika för släkt och några vänner. Jag dukade med flera gamla broderade dukar och en salig blandning porslin. Bland annat en fin servis från Karlskrona Porslinsfabrik som jag fyndade på Erikshjälpen nu i veckan. Den är från 1940-talet och så där härligt pudrigt vit. Det där kafferepet satte visst djupa spår i mig... Nu drömmer jag, förutom om riktigt gamla serviser, även om kristallvaser och kristallassietter...


Min kompis Teres hade med sig en fin bukett blommor, kanske de sista från trädgården för i år. I morse var det närmare 10 minus här. Förutom bullar och några kakor, hade jag bakat två enkla, men ack så goda, tårtor efter det här receptet hos Miriam.

Av mamma, aka mormorn, fick Majlis ett fint dockskåp med komplett möblemang. Ett loppisfynd såklart. Nu ikväll ställde vi in alla möbler och grejer och jag kunde, för nästan första gången, känna att jag var helt i nuet då vi lekte. Det var så himla kul och jag minns hur mycket jag brukade pyssla med mitt eget dockskåp som liten.

Tre år, nu börjar vi leka på riktigt!

4 kommentarer:

med nål och tråd sa...

Vilket fint bord, det ser urmysigt ut.

lotta n sa...

Hon har blivit stora damen nu, helt otroligt vad snabbt tiden går.
Du har ordnat ett fint kalas, är så roligt att du använder de fina sakerna du har och inte bara låter de stå i något skåp. Hoppas ni får många trevliga stunder tillsammans när dockskåpet ska inredas.

Evelinas Ekologiska sa...

Mysigt det ser ut :) Så fint namn, Majlis!
/Evelina - Evelinas Ekologiska

metamorphosis sa...

Grattis till Majlis - och föräldrarna också förståss!

Vilket härligt kalas ni ser ut att ha haft! Ett kalas helt klart värdigt en treåring! :)