onsdag 7 augusti 2013

Plötsligt händer det! Jag syr!Sista veckan på semestern. Jag är ensam hemma. Samlar kraft. Majlis vände lite på dygnet där i början av semestern och har sedan fortsatt med det hela semestern. Hon började vakna kring klockan 05 varje morgon. Eller 02.30... Och tyckte att det var morgon. Har känt mig totalt utmattad. Nu har sömnen börjat ordna till sig lite, min ork har återvänt något och jag har fått lust att göra grejer igen.


Idag sydde jag en klänning! Eller, ja, jag började på den för någon vecka sedan och så har den blivit liggande. Sjukt frustrerande tycker jag som vill ha saker och ting färdiga på en gång. Under tiden som jag har sytt så har jag funderat mycket på det där, tycker jag verkligen att det är roligt att sy, eller är jag bara ute efter det färdiga resultatet? Jag blir så otålig. Ser framför mig hur det ska bli när det blir färdigt, vill bara bli klar för att se det på riktigt.

Klänningen freestylade jag fram genom att rita av två olika klänningar som jag har. Tyget kommer från Ohlsons tyger och är det samma som jag sydde mina tälttaltsbyxor i. För enkelhetens skull sydde jag klänningen utan dragkedja, vilket gör att den är rätt vid i midjan. Skönt. Men vill jag kan jag ta ett litet skärp och dra åt midjan så att den markeras. Tycker mycket om tyget och är nöjd med modellen!

11 kommentarer:

maria carlander sa...

vilken helt underbar klänning! Snygg modell som verkligen verkar lyckas med konsten att förena det stilrena och det bekväma -gillar massor!

Händer på Haga sa...

Ser jättefint ut!

Helena sa...

Klädsam och praktisk klänning, det blå klär dig. En sådan där kunde jag tänka mig att sy åt mig själv...

med nål och tråd sa...

Jättefin! Jag tror att man övar upp tålamodet ju mer man syr fast det tar tid.

Medea sa...

Jättefint! Förstår det där med att man vill att det ska vara klart med en gång. Ser "med nål och tråds" kommentar om att man övar upp tålamodet. Det undrar jag. Jag har sytt i minst 30 år och är lika otålig varje gång.

Anonym sa...

Bra jobbat! Det där med att slutföra är ju verkligen kämpigt, helst vill man se resultatet redan när man börjar.

Malin sa...

Fint Ulrika. Fantastisk klänningsmodell!

Och det där med sömnaden och stressen efter det färdiga resultatet. Jag känner så väl igen det, och jobbar med det. För mig blir det alltid något slags antiklimax när jag blir klar, för då är det roliga liksom slut. Så jag jobbar på att njuta mer under tiden jag syr. Att det liksom är resan som är målet, och inte det färdiga resultatet. Men det är svårt....

Anonym sa...

Wow så duktig du är! Den är jättefin!:)
/de-signe

Linda sa...

Men herre gud så underbar klänning!!! Jag vill flytta in i den! (ja min egen alltså)

Nä när lönen kommer är det jag som skickar efter en ny symaskin! :) Tack för inspirationen Ulrika!

Den här har du inte instagrammat va?

Ulrika sa...

Linda! Tack så mycket! Jo, faktiskt, den har jag instagrammat!

Jenny sa...

Riktigt fin klänning du sytt. Önskar så att jag kunde sy bättre än jag kan. Jag ska dock gå en sykurs i höst så vem vet...