måndag 26 augusti 2013

Rivstart i verkstan, tankar i hjärnan


Idag började jag jobba i min verkstad igen, efter ett långt sommaruppehåll. Och jag drar igång med besked! En hel vecka är jag ledig nu för att bara vara i min verkstad!

Det är så mycket jag vill göra! Tänk om jag fick vara ledig i en hel månad för att jobba med keramiken... Ok, mycket vill ha mer. Nu är jag ledig i en vecka och det är jag väldigt glad över!Idag drejade jag en hel del beställningar. Blomkrukor, muggar och skålar. Och så drejade jag en liten servis till Majlis. Senare i höst landar en liten lekstuga till henne och lillkusin Stina på gräsmattan hos mamma och pappa. Servisen ska bo där. Liksom en massa annat fint som snurrade i mitt huvud idag.


Majlis bäbissäng ska uppgraderas till en större säng när hon fyller tre år i oktober. Idag tänkte jag på blommiga mjuka loppislakan och lapptäcken. Lapptäcket på bilden sydde jag när jag var kring 20. Snart ska det få komma fram. Till hennes nya säng. Det känns riktigt upplyftande!

Ikväll började jag på min dans igen och imorgon ska jag hämta en fin cykel hos polisen. Hittade den i våras och eftersom ingen ägare har hittats så f å r jag den. En så fin cykel har jag inte haft sedan jag var 15 och fick en mintgrön tioväxlad ny cykel med bockstyre...

6 kommentarer:

Irene Lundell sa...

Låter som en fin dag. Ditt lapptäcke är supervackert. Så härligt att kunna återanvända.

FarmorMormorA sa...

Så roligt med en servis till lekstugan. Och så fint lapptäcke. Sådana där dagar har jag ibland också, då det ena efter det andra bara ploppar upp i hjärnan. Då gäller det för mig att sansa mig:) Ha de Gott!

metamorphosis sa...

Så härligt det låter med en vecka vigd åt keramiken på det där sättet!

Emmas dagar sa...

Hej!
Jag undrar om du har gjort någon "garnkruka" som du säljer?
Eller kan du skicka mig vidare till någon annan keramiker som kanske har på lager. Skulle behöva en till veckan.
Ungefär som den här: http://www.etsy.com/listing/114512214/yarn-bowl-in-earthly-moss-blue-green?ref=sr_gallery_1&ga_search_query=yarnbowl&ga_view_type=gallery&ga_ship_to=SE&ga_ref=auto2&ga_explicit_scope=1&ga_search_type=handmade&ga_facet=handmadeyarnbowl
Tack för hjälp!

Emmas dagar sa...

Denna länken funkar nog bättre: http://www.etsy.com/listing/114512214/yarn-bowl-in-earthly-moss-blue-green?

Manduzana stickar sa...

Men åh, vilka vackra muggar!