tisdag 12 februari 2013

Om ny tid och om ny energi


Hörrni, tack för alla era positiva kommentarer på mitt förra inlägg! Jag känner själv att jag gör helt rätt nu när jag går ner i arbetstid lite, men såklart blir jag stärkt i mitt beslut när jag får så fin bekräftelse utifrån på det också!


Idag har jag just avslutat ett pass i min verkstad. Det har blivit många vitblå muggar, såna med små streck. Jag använder provmuggen varje dag och det är en riktigt skön och bra modell som förtjänar att produceras i lite större mängd, så att fler kan få chansen att dricka ur såna!


Det har blivit ett gäng muggprover, några stora blomkrukor och en tekanna. Några bra dagar i verkstan, helt klart!

Fotot har jag lånat från Mariannes blogg.

Blått och vitt är knappast en ny färgkombination, men jag har inte använt den så väldigt mycket på min keramik tidigare. Nu blir det ändring på det och jag är sugen på så många olika former i blått och vitt! Väldigt fin blåvit keramik kan man se hos Marianne Hallberg.

Fotot har jag lånat från Fridas blogg.

Inspiration, ja, liksom något positivt i stort, får jag från Fridas blogg. Jag tycker om stämningen och det generösa i bloggen!

Fotot har jag lånat från Rockdalas webshop.

Våren känns inte så långt borta nu. Häromkvällen klickade jag hem några nya pelargonsticklingar från Rockdala. Så trevligt att min kompis Teres gjorde det samma, för framåt våren kommer vi att ha inte mindre än sju nya sorter tillsammans! Vad sägs förresten om den här lilla godingen som jag köpt? L-PAC First Yellow, heter den och det ska bli spännande att se hur den ser ut på riktigt.

En annan bra grej som hänt är att jag börjat dansa igen. Från jag var 9 till jag var 16, gick jag på dansskola. Jag tävlingsdansade till och med och var faktiskt rätt duktig! Jag borde ha börjat tidigare men är glad att jag äntligen gjort det nu!

Det ser rätt ljust ut med andra ord. Berätta, vad ger er energi?

6 kommentarer:

Malin sa...

Hurra, fina koppar.

Jag blir himla nyfiken på dansen, vad är det för dans?

Det som ger mig energi just nu är främst dansen. Jag undervisar i dans en kväll varannan vecka och det ger massa pepp och sociala härligheter, men så går jag också en danskurs på 25% under vårterminen. Tar mig tid till det. Jobbar med kroppen, hållningen. Rör på stela akademikeraxlarna. Är i musiken. Möter andra människor. Och så åker jag skidor i skogen. Det ger kraft och energi att må bättre.

Terés sa...

Det ser ljust ut, sannerligen!
Något av det jag får mest energi av (förutom träning) är ju att träffa dig (var ska man skriva det om inte på din blogg?!). Oslagbart knep för mig!

Solveig Lövendahl sa...

En sak som definitivt ger mig inspiration och energi är din fina blogg! Gillar skissen med muggarna, vill se dem som muggar!

Annars är jag nog rätt så lik dig, blommor och dans är ju nåt av det bästa som finns (och den gula pelargonen är ju underbar!). Tyvärr har jag inte heller dansat på länge. Har varit svårt att kombinera med våra behandlingar, men jag hoppas ju de ska vara över snart...

Härligt iaf att läsa om ditt liv, blir glad!

Ulrika sa...

Åh! Teres, gulle!

FaB Keramik sa...

Ojoj tack för fina ord! Har helt glömt bort att titta i min lilla anteckningsbok vilket nummer det där rosa pigmentet har.. återkommer med det!
Jag blev MYCKET sugen på några sådana där gula pelargoner.. För det är något som ger mig massor av energi - odling!
Tack och kram från Frida

fale artut sa...

Just idag har jag ju läst din blogg och blir så glad för din skull, dessutom har jag talat om ULLerier med en dam på 85 år, helt otroligt, plus att vi har ett nyfött lamm, LJUSET är här!