söndag 17 februari 2013

En ny tunika


Det känns lite härligt, jag har äntligen kommit igång med både keramik, sömnad och virkning! För ett tag sedan sydde jag två nya tunikor till Majlis. Av den enklaste modellen. Den funkade bra när hon var liten och visar sig funka lika bra nu!


Båda tunikorna är sydda i trikå och den här randiga är en av dem. Jag tycker att tyget är så fint, precis i två av mina bästa kulörer; mörkblått och olivgrönt. Är sugen på att sy en egen tunika i detta tyg, men då i en mer uppstyrd modell än denna. Problemet är att jag är kass på att sy resårkant och en sån vill jag ha i hals och kanske även vid ärmsluten. Min overlook kan säkert klara det. Men inte jag. Är det någon av er som har en sån där... heter de Interlock? Och som skulle vilja åta sig just det momentet om jag lyckas få till en tunika? Jag byter gärna den tjänsten mot någon tjänst från mig!

Svår att fånga på bild...

4 kommentarer:

Brita sa...

...du kan sy en enkel kanal med tvillingnål med vanlig symaskin och sedan dra i resår...funkar bra i trikå...

kråkspark sa...

Du kan ju också klippa en remsa ityget som du viker och syr fast räta mot räta och sedan trär en resår igenom. Det blir fint.

Ulrika sa...

Nämen, alltså, jag vill inte ha ett resårsnöre i halsen. Utan jag vill bara kanta den med ett resårband. Rent teoretiskt vet jag hur man gör. Men det brukar bli fult för mig där och då förstörs hela intrycket av plagget...

Ulrika sa...

Resårband = trikåtyg = ev samma tyg som tunikan.