lördag 9 februari 2013

Beslutet


Jag har fattat ett beslut. Jag kommer att gå ner i arbetstid för att få tid till min  keramik. Det är inte en stor nergång men tillräcklig för att jag ska kunna göra en massa keramik och tillräcklig för att jag ska kunna slappna av på helgerna och slippa känna mig splittrad för att jag helst av allt vill vara i min verkstad... Tillräcklig för att jag, förhoppningsvis, ska få tillbaka lite energi.


Ja, det låter kanske märkligt för vissa av er, varför man inte helst av allt vill vara med sitt barn på helgerna. Det vill jag också och det är där splittret kommer in. Att jag ständigt är någon annanstans i tankarna under helgerna... Nu kommer jag att ha vissa tider som blir helt vikta till min keramik och annan tid kan jag ägna mig fullt ut åt Majlis. Hade jag bara råd skulle jag gå ner mer i tid...


Och med beslutet följer ett annat beslut, nämligen att inte ta emot fler beställningar. Typ. Sedan Majlis kom och jag har fått svårt att komma till min verkstad, har beställningar mest känts som ett tungt ok. När jag äntligen fått tid till att åka till min verkstad, har jag alltid haft beställningar att göra och sällan har jag ens hunnit fram till det där jag som jag själv drömmer om, modeller jag vill utveckla, kulörer och mönster jag vill prova. Jag vet att det är ett lyxproblem och att jag verkligen ska vara lycklig över att jag får beställningar, men nu, tills vidare, eller i alla fall under våren, ska jag inte ta emot beställningar.

Så skönt när man bestämt sig.

19 kommentarer:

maria carlander sa...

Åh, grattis! Jag imponeras så av personer som väljer -väljer tid och kreativitet framför de extra procenten upp till en heltidstjänst. Så vill jag också göra, när jag väl börjar jobba igen.

Lycka till, det kommer bli hur bra som helst!

PetraO sa...

Jag förstår precis känslan! Lycka till!

Jessica sa...

Hurra! Det låter som väldigt kloka beslut.

Solveig Lövendahl sa...

Förstår precis! Låter som ett bra beslut. Jag har också haft en lång lista med beställningar som väntar och aldrig tid att sy det man vill. Plötsligt blir ens hobby ett jobb, ett måste och det är ju inte meningen!
Keramiken är kanske mer än en hobby för dig men det ska ju vara roligt ändå. Det går ju bra att sälja färdiga grejer också. Tycker det låter klokt och bra i alla fall!

Anna sa...

Hej bra beslutat! Ska bli spännande att se vad du hittar på i verkstaden framöver.

Händer på Haga sa...

Grattis till det beslutet! Sen vet man aldrig vad det leder till, men ett steg i taget och det första är taget ...

Linda (fd Tankesmulor) sa...

Bra beslut Ulrika!
Vad är pengar värt när man inte mår bra/är lycklig/etc - nej ingenting! Oftast går det ändå, visar det sig. Visst, man får kanske avstå från en del saker man annars kunnat göra utan att fundera på det, men man får fokusera på vinsterna och vad de är värda!

Du är nog som jag, en sån som MÅSTE få vara kreativ för att behålla den mentala hälsan :-)

Heja dig! Ser fram emot att se vad denna keramiktid kommer resultera i för alster!

Clara sa...

Heja dig! Låter som att båda besluten är sådana som gör gott och känns bra i magen.

med nål och tråd sa...

Bra tänkt och klokt beslutat. Det måste vara otroligt frustrerande att gå och tänka ut en massa bra idéer och sen aldrig få tillfälle att testa dem. Det ska bli kul att få se mer av din vackra keramik i bloggen igen.

marie-louise sa...

Jaa, bra, man måste:)
Jag har just gjort ngt liknande!!!

fale artut sa...

Det låter mycket klokt! Jag önskar dig allt gott.

Kerstin sa...

Bra beslut! Helt rätt! Du kommer inte att ångra dig. Det har nu gått nio månader sen jag bestämde mig för att sluta med mitt lönearbete för att jobba med mitt eget och än går det riktigt bra att leva på mindre pengar. Jag har inte ångrat mig en sekund. Det är också bra att du nu håller upp med beställningar. Man måste få göra sina egna grejer och inte andras grejer, annars tappar man lusten. Heja dig!

Dorthe C sa...

Cool beslut! Det gælder om selv at styre tiden, og ikke lade tiden styre en selv. Lycka till!

Maja sa...

Hurra - heja dig! Kram från Gotland

metamorphosis sa...

Låter som kloka beslut!

Som fellow förälder kan jag definitivt känna igen mig i dina tankar och avvägningar - för det handlar ju inte om att man vill skapa/plugga/åka iväg och träna för att man inte vill träffa sitt barn, man vill ju både och!

Måste försöka hitta ett tillfälle där jag kan få klämma och känna på din keramik live känner jag...

Det ska hur som helt bli spännande att få följa ditt skapande nu när du gett dig själv lite mer tid och utrymme!

Malin sa...

Åh Ulrika. Du sätter ord på så många av mina känslor. Nu har jag inget barn, så just det kan jag inte relatera till, men just det att behöva skapa för att kunna slappna av. Och ditt beslut att inte ta några beställningar. Jag har också bestämt mig för att inte ta några fler än de jag har nu, anda till hösten. Måste få tid att utveckla det som är jag, och de där beställningarna, hur små eller stora de än må vara ligger och gnager och tynger över axlarna. Det låter så klokt, ditt beslut. Jag är glad för din skull.

marie-louise sa...

Blomsterlönn?

Ulrika sa...

Ja, Blomsterlönn. Eller Rumslönn som jag fått lära mig att de heter.

Paula sa...

Låter som ett bra beslut! Heja heja!